Салати з весняної зелені нашвидкуруч

28.04.2023 18:20 Корисно
Фото: yasensvit.ua Фото: yasensvit.ua

Весняна зелень не тільки тішить око після затяжної зими, а й слугує чудовим доповненням до різних страв. Один пучок зелені – це ціле джерело корисних мінералів і вітамінів, що допоможе впоратися з авітамінозом, налагодити травлення та підняти настрій.

Швидкий  салат із черемші та яєць

Знадобляться: 

    Черемша – 1 пучок
    Зелена цибуля – ⅓ пучка
    Варені яйця – 4 шт.
    Сметана – 2-3 ст. л.
    Сіль – за смаком

    Яйця очистіть і наріжте маленькими кубиками. Зелень добре промийте і дрібно наріжте. Яйця з’єднайте із зеленню, додайте сметану і сіль за смаком, добре перемішайте.

 Простий салат з листя кропиви 

Знадобляться:

    Листя кропиви – 300 г
    Сіль на кінчику ч. л.
    Сік лимона – 1  ч. л.
    Оливкова олія – 1 ст. л.
    Часник – пів головки

За цим рецептом салат з кропиви готувати надзвичайно просто. Листя рослини покладіть у друшляк і кілька разів обдайте окропом. 

Коли вода стече, вийміть листя і дрібно наріжте, складіть усе у миску. 

Часник пропустіть через часникодавку та додайте до листя. 

Салат посоліть, видавіть сік з лимона і влийте оливкову олію – і дієтична, дуже корисна, страва готова.

Раніше ми писали, як приготувати з лаваша  м'ясний рулет та рулет з сиром та ягодами.

Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.