Смачна вечеря: картопля, запечена під сирною скоринкою

10.02.2021 18:31 Корисно
фото russianfood.com фото russianfood.com

Неймовірно смачна і ароматна картопля, запечена в духовці під сумішшю зелені, вершкового масла і сиру.

Знадобляться:
картопля (велика) – 6 шт.,
сир твердий – 100 г,
вершкове масло (кімнатної температури) – 50 г,
свіжа зелень (петрушка) – кілька гілочок,
часник – 2–4 зубчики,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
соняшникова олія – для змащування форми.

Картоплю помити і почистити та цілою відварити в підсоленій воді до готовності, дати охолонути. Зелень помити і дрібно порізати, твердий сир натерти на дрібній тертці, часник вичавити через прес або теж натерти на дрібній тертці. М’яке вершкове масло перемішати із сиром, зеленню і часником, посолити і поперчити за смаком.

Ще рецепт Готуємо жульєн з куркою і грибами на сковорідці

Узяти підходящу форму для запікання, змастити її олією. Картоплю розрізати навпіл і викласти в форму зрізом угору, а зверху на кожну половинку викласти масляно-сирну суміш. Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці до рум’яної скоринки. До речі, таку страву можна приготувати і з молодої картоплі.