Смачні сніданки: готуємо бутерброди та смажемо яйця з грибами

01.06.2020 18:00 Корисно
фото iamcook.ru фото iamcook.ru
Бажаєте на сніданок щось смачненьке та цікавеньке? Для швидкого перекусу можна приготувати бутерброди з яйцями і зеленню, а для гурманів – посмажити яйця з грибами та хлібними грінками.

Бутерброди з яйцями і зеленню

Знадобляться: 

білий хліб або батон – 2 скибочки,
яйце – 1–2 шт.,
зелень (свіжа петрушка, кріп, базилік або рукола) – за смаком,
олія – для смаження,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
паприка – за смаком.

Зелень помити і обсушити. Обсмажити хліб з обох боків на сковороді на невеликій кількості олії, викласти в тарілку. У мисці збити яйця, посолити і поперчити за смаком. Потім вилити на сковорідку, де смажився хліб, і помішувати до готовності лопаткою. Викласти на хліб спочатку помиту зелень, потім – яєчну масу, а зверху можна посипати паприкою. Перекус готовий, смачного!

Смажені яйця з хлібом і грибами


фото iamcook.ru

Ситна і ароматна закуска, для приготування якої можна використовувати будь-які гриби, найсмачніше та найароматніше буде з лісовими грибами.

Знадобляться:
хліб (чорний або білий) – 2 скибочки,
яйце – 2 шт.,
гриби (будь-які) – 2–3 шт.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
олія – для смаження,
огірок (за бажанням) – 1 шт.

Гриби помити, обсушити і порізати пластинками. Хліб порізати кубиками. Гриби обсмажити до готовності на невеликій кількості олії, посолити і поперчити за смаком, викласти в тарілку. У тій же сковороді злегка обсмажити шматочки хліба. У мисці збити яйця, посолити і поперчити за смаком, перемішати. Потім влити яєчну масу до хліба і смажити, помішуючи, до готовності яєць. Подаючи на стіл, покласти спочатку посмажені гриби, потім смажений хліб з яйцем і за бажанням – порізаний огірочок для прикрашання.

Читайте також Рецепт дня: найпростіша страва «Яйце в хлібі»