Смачні салати, що можна легко приготувати взимку

30.01.2022 16:00 Корисно
life.liga.net life.liga.net
Якщо взимку не вийдеш на свій город за свіжою зеленню, це аж ніяк не означає, що доведеться відмовитися від салатів. Просто вони будуть трохи іншими — поживнішими та із «зимових» продуктів.

Салат «Кудрявий»

slts-krbФото: povar.ru

Якщо набридли звичайні жирні салати й хочеться чогось із новим смаком, приготуйте  цей салат. Він легкий, ніжний і дуже смачний.

Знадобляться: морква — 1 шт., яблука (кисло-солодкі) — 1 шт., крабові палички — 200 г, яйця — 4 шт., кукурудза консервована — 1 банка, майонез — за потребою.

Почистити моркву та яблуко, натерти їх окремо на дрібній тертці. Відварені круто яйця охолодити й також натерти на дрібній тертці. Крабові палички подрібнити ножем. На блюді, на якому подаватиметься салат, зробити сіточку з майонезу, викласти зверху шар моркви. Змастити майонезом і викласти шар тертих яєць. Повторити сіточку з майонезу, викласти яблуко, знову майонез, крабові палички, майонез і кукурудзу. Кукурудза буде окрасою салату, тому зверху покривати її майонезом не потрібно. Поставити салат на 1‒2 години в холодильник, щоб страва настоялася, і можна подавати до столу.

 

Салат «Лисяча шубка»

slts-lsФото: receptisalatov.com

Назву цього салату можна вважати його презентацією. «Шубка» — і на думку відразу спадає оселедець. А «лисяча» натякає на рудий колір у страві. Тож пропонуємо приготувати варіацію на тему класичного оселедця «під шубою». 

Знадобляться: оселедець (філе) — 1 шт., цибуля ріпчаста — 2 шт., печериці свіжі — 300 г, морква — 2 шт., картопля — 1‒2 шт., майонез — за потребою.

Моркву і картоплю відварити, очистити. Оселедець нарізати на невеличкі кубики. Цибулю нарізати на кубики й обсмажити на олії до золотавого кольору. Гриби нарізати соломкою і теж обсмажити. З’єднати остиглі печериці та цибулю. Далі можна збирати салат шарами. Першим викладаємо оселедець, поверх нього — сітку з майонезу. Наступний шар — грибний, теж покрити майонезом. Поверх нього викласти натерту на грубій тертці картоплю, промазати майонезом. Останній шар — морква, натерта на грубій тертці, поверх неї нанести сіточку з майонезу.

 

Картопляний салат з броколі

slts-brklФото: капусту.рф

Дуже простий у приготуванні — і вишуканий на смак салат. Любителі морепродуктів будуть дуже задоволеними, скуштувавши цю страву.

Знадобляться: картопля (нерозсипчаста) — 600 г, броколі — 750 г, цибуля ріпчаста — 2 шт., креветки очищені — 150 г, оцет білий винний — 4 ст. л., гірчиця (середньої гостроти) — 1 ч. л., олія соєва — 6 ст. л., цукор — дрібка, сіль — за смаком, перець чорний мелений — за смаком.

 Картоплю вимити і 20‒25 хвилин відварювати в лушпинні в підсоленій воді. Потім воду злити, картоплю облити холодною водою, троги охолодити й очистити від лушпиння. Броколі очистити, вимити, розділити на суцвіття, а стебла нарізати кружальцями. І стебла, і суцвіття близько 5 хвилин відварювати в підсоленій воді, потім облити холодною водою і дати їй стекти. Цибулю очистити і нарізати невеликими шматочками. Для приготування маринаду в салатниці перемішати оцет, сіль, перець, цукор і гірчицю. Повільно влити олію. Картоплю нарізати невеликими шматочками і перемішати з маринадом. Додати броколі, цибулю і креветки й залишити на 30 хвилин просочуватися. Салат перед подачею оздобити, за бажання, кропом.

 

Салат «Переполох»

slts-prplФото: russianfood.com

Цей салат і поживний, і насичений вітамінами. Досягається такий ефект поєднанням м’яса та овочів в одній страві. Овочі і м’ясо: готуємо разом

Знадобляться: капуста пекінська (невелика) — 1 шт., печериці свіжі — 200 г, цибуля ріпчаста — 1 шт., морква — 1 шт., перець болгарський солодкий — 1 шт., часник — 1‒2 зубчики, куряче філе — 400 г, майонез (натуральний йогурт) — 300‒400 г, олія (можна оливкову) — 2 ст. л., сіль — за смаком, кунжут — 1 ст. л.

Куряче філе відварити, охолодити. Цибулю дрібно нарізати. Гриби промити, нарізати на пластинки, обсмажити протягом кількох хвилин, після чого додати до них цибулю і смажити до готовності. Пекінську капусту нарізати, додати до неї охололі гриби з цибулею і перемішати. Солодкий перець і куряче м’ясо нарізати соломкою або кубиками. Свіжу моркву натерти на грубій тертці. Часник пропустити через часникодавку. Всі складові салату перемішати, посолити, додати майонез і ще раз ретельно, але акуратно, перемішати. Після цього страву відразу можна подавати, але краще витримати ще годину в холодильнику. Перед подачею присипати салат кунжутом.

 

Салат з консервованою квасолею

slts-fslФото: vkusnoo.com.ua

Готується легко, на смак дуже добрий, продукти цілком доступні — що ще треба для того, аби цей салат перейшов у розряд улюблених! Страви з овочевими консервами: готуємо з квасолею, горошком і кукурудзою

Знадобляться: квасоля консервована — 1 банка (500 г), печериці — 500 г, огірки мариновані — 4 шт., цибуля ріпчаста — 2 шт., сіль — за смаком, перець чорний мелений — за смаком, зелень — за смаком, олія — 3 ст. л.

Цибулю дрібно порізати. Гриби нарізати соломкою і обсмажити на сковороді разом з цибулею. Огірки нарізати соломкою. З квасолі злити рідину, промити. З’єднати все в салатниці, посолити, поперчити, додати олію, перемішати. Залишити салат хвилин на 10 настоятися, посипати зеленню і можна подавати.

 

Салат «Пікова дама»

slts-pkdmФото: receptisalatov.com

Цей салат з тих, що і на святковий стіл поставити не соромно, і на повсякденну вечерю приготувати не складно. Такий собі кулінарний рятівничок у будь-якій ситуації.

Знадобляться: буряк — 1 шт., горіхи волоські — 35 г, чорнослив — 35 г, огірки солоні — 1 шт., яблука — 1 шт., сметана — 80 мл, часник — 2 зубчики.

Огірки дрібно нарізати. Чорнослив залити теплою водою і дати постояти близько 10 хвилин, після чого воду злити. Сухофрукти обсушити, видалити кісточки і нарізати чорнослив соломкою. Буряк натерти на грубій тертці. Часник пропустити через часникодавку. Очищені яблука натерти на грубій тертці. Горіхи злегка обсмажити в духовці і потовкти або подрібнити в блендері. Всі підготовлені продукти з’єднати, перемішати і заправити сметаною (як варіант — оливковою олією). Посипати салат подрібненими горіхами й подавати.

 

Салат «Шерлок»

slts-schrlkФото: sovkusom.ru

Він дуже смачний і ніжний. А щодо приготування, то назва цього салату каже саме про це — елементарно, Ватсоне!

Знадобляться: відварене куряче філе — 250 г, печериці мариновані — 200 г, яйця — 4 шт., цибуля ріпчаста — 1 шт., горіхи волоські — 80 г, майонез — 200 г, сіль — за смаком, перець чорний мелений — за смаком, олія — за потребою.

Цибулю почистити, дрібно нарізати, обсмажити на олії до золотавого кольору. Яйця відварити, охолодити, дрібно нарізати. Куряче м’ясо нарізати дрібними кубиками, гриби — тонкими пластинками. Горіхи злегка підсмажити й подрібнити. Змішати всі підготовані продукти, залишивши трохи горіхів для оздоблення. Посолити, поперчити салат і заправити майонезом. Зверху оздобити горіхами, що залишились.