Що таке рециркуляційні витяжки?

Promo
23.12.2021 11:10 Корисно
Витяжки рециркуляційного типу відносяться до найбюджетніших варіантів техніки для вентиляції повітря. За своєю суттю їх не можна назвати витяжками – такі пристрої не видаляють повітря, лише очищають його. І хоча деякі можуть вважати це недоліком, у багатьох кухнях можна встановити тільки такий варіант.

Особливості функціонування

Не завжди на кухні можна підключити трубу для відведення до вентиляційної шахти. Це стосується й багатоквартирних будівель, у яких складнощі з витяжними каналами. Зазвичай, вони не мають необхідного рівня тяги. У таких варіантах, рішення у вигляді рециркуляційної витяжки є оптимальним.

У конструкції пристрою є вентилятор для створення необхідної атмосфери над робочою поверхнею. Завдяки такій конструкції потоки забрудненого повітря, просоченого ароматами та жиром, відправляються прямо всередину пристрою. Тут вони зустрічаються із перешкодою у вигляді системи фільтрації. Ці компоненти затримують у собі шкідливі частинки та забруднення. Після такої процедури повітря переходить знову на кухню. Повітряний потік не меншає, тому немає необхідності в організації нового припливу повітря. Проте не варто думати, що більше оновлювати повітря не знадобиться.

Після того, як ви завершите процес приготування, краще вимкнути прилад і відкрити вікно для подачі свіжого повітря. Це дозволить відновити атмосферу на кухні.

Сучасні будинки обладнані склопакетами для підвищення енергоефективності. Однак без свіжого потоку повітря неможливо забрати вологу з приміщення. Крім того, кисень не поповнюватиметься. Тому потрібно продумати монтаж припливних клапанів на вікнах або пристрій для вентиляції з виходом назовні.

Конструкції

Витяжки в магазинах побутової техніки представлені в декількох видах, залежно від конструкції:

  • пристінні;
  • вбудовані;
  • острівні.

Завдяки автономності витяжних систем не обов'язково прив'язувати їх до повітропроводу. Йдеться про компактні висувні панелі для стільниць. Вони призначені для бічної тяги з боку плити. Таким чином, забруднене повітря не піднімається до стелі. Після роботи можна сховати витяжку, засунувши її у нішу столу. Це дуже компактний та функціональний варіант.

Плюси пристрою

Витяжки здатні забезпечити достатню потужність, хоча вона і буде трохи меншою, ніж моделі з відведенням повітряного потоку. Завдяки цьому вартість обладнання буде нижчою. Також це впливає на безпеку в роботі витяжки та на продовження терміну експлуатації.