Солодкий пиріг на День святого Валентина – рецепт для закоханих

11.02.2021 18:05 Корисно
фото russianfood.com фото russianfood.com
Хочете побалувати другу половинку смачною випічкою? Пиріг у формі серця, із солодкою начинкою всередині – відмінний варіант для святкового чаювання.

Знадобляться:
борошно пшеничне – 175 г,
масло вершкове (холодне) – 60 г,
цукор – 100 г (60 г – у тісто, 40 г – у начинку),
яйце – 2 шт. (1 – в тісто, 1 жовток – у крем, 1 білок – для змазування пирога перед випічкою),
лимон – 1 шт. (натерти цедру в тісто),
вершки – 200 мл,
молоко – 50 мл,
крохмаль картопляний – 20 г,
ванілін – 1 пакетик,
конфітюр або густе варення (вишневе або полуничне) – 2 ст. л.

Вершкове масло розділити на кілька частин і в мисці або на столі перетерти руками з просіяним борошном, поки не вийде масляно-борошняна крихта. Зробити гірку, зверху в центрі – виїмку, вбити туди яйце, насипати цукор і натерту цедру лимона. Замісити однорідне, гладке тісто, скачати в кулю, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на півгодини-годину.

Ще рецепт Смачна страва: пиріг-запіканка з тертої картоплі із сиром і часником

Приготувати крем: у каструлі збити жовток з цукром, білок відкласти. Додати просіяний крохмаль, влити частинами молоко і вершки, помішуючи, додати пакетик ваніліну і поставити варитися на маленький вогонь. Варити, помішуючи віночком, 5–10 хвилин, поки крем не загусне. Потім перелити готовий крем у велике плоске блюдо, накрити харчовою плівкою і дати охолонути до кімнатної температури. Холодне тісто розділити на дві частини, які потім розкачати в пласти.



Один пласт буде основою для пирога і по краях має бути трохи ширшим форми для випічки на 1 см. Другий пласт потрібен для того, щоб закрити пиріг, на ньому потрібно вирізати три маленьких сердечка за допомогою формочки або будь-яким зручним способом.

Форму для випічки змастити маслом, посипати борошном. Викласти в неї нижній пласт, оформити бортики, основу проколоти виделкою. Викласти зверху крем, розрівняти, на крем викласти варення. Накрити начинку другим пластом тіста, закріпити краї і поставити пиріг у холодильник на 30 хвилин. Потім змастити верх яєчним білком, який відкладався, і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 20–30 хвилин.

Ще рецепт Смачно до чаю: медовик зі сметанним кремом

Коли пиріг буде готовим, дати йому охолонути і посипати цукровою пудрою. За необхідності в сердечка можна ще додати трохи варення. Затим можна подавати на стіл.