Страва для ласунів: морквяний солодкий пиріг без яєць

18.03.2021 18:15 Корисно
Фото russianfood.com Фото russianfood.com
Десерт з моркви? Чому б і ні. Швидше записуйте рецепт простого солодкого пирога, який легко готувати. Виходить дуже смачно.

Знадобляться:
морква – 150 г,
волоські горіхи (чищені) – 150 г,
борошно – 150 г,
цукор – 1 склянка,
фруктовий сік (персиковий) – 1 склянка,
соняшникова олія – 8 ст. л.,
розпушувач – 1 ч. л.,
ваніль – 1 пакетик, 
сіль – щіпка.

Волоські горіхи попередньо обсмажити в духовці. У миску висипати цукор, додати олію, розмішати, потім влити сік. Моркву почистити і натерти на дрібній тертці. Підсмажені волоські горіхи перемолоти в блендері в крихту (можна не дуже дрібну), відклавши перед цим кілька горіхів для прикраси, потім висипати горіхи в суміш із соком і цукром. Туди ж всипати борошно, перемішане з розпушувачем і ваніллю, розмішати все добре.

Вилити тісто у форму, змащену олією, і випікати в розігрітій до 190–200 градусів духовці приблизно 40 хвилин (готовність можна перевіряти дерев’яною паличкою). Готовому торту дати охолонути у формі, потім вийняти з форми і покласти на решітку. Прикрасити за бажанням. Можна корж розрізати навпіл і змастити збитим з цукром (або цукровою пудрою) вершковим сиром, або просто зверху посипати цукровою пудрою.

Читайте також Готуємо смачні млинці на домашній заквасці «Шовкові»

Також можна приготувати фруктову заливку, якщо є яблука: для цього взяти 2 або 3 яблука, почистити, натерти на тертці в пюре, додати пектин, перемішати і намазати пиріг зверху. Також можна прикрасити пиріг волоськими горіхами. Потім можна подавати на стіл. До речі, замість розпушувача можна використовувати соду, погашену лимонним соком або оцтом.

Автор: Олеся Скачко