Страва на вечерю: готуємо курячі зрази з цибулею і сиром

25.11.2020 18:00 Корисно
фото vpuzo.com фото vpuzo.com
Дуже смачні котлетки з курячого м’яса з ніжною яєчно-сирною начинкою.

Знадобляться:
куряче філе – 700 г,
ріпчаста цибуля – 1 шт.,
яйце – 1 шт.,
часник – 2–3 зубчики,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
панірувальні сухарі або манна крупа – 2–3 ст. л.,
соняшникова олія – для смаження;
для начинки:
яйце варене – 2 шт.,
твердий сир – 100 г,
зелена цибуля – 2–3 пера,
вершкове масло – 50 г.

Спочатку треба приготувати начинку. Відварені яйця порізати кубиками або натерти на крупній тертці, зелену цибулю дрібно порізати, твердий сир натерти на дрібній тертці. Вершкове масло потрібно нагріти, але так, щоб воно злегка підтануло, але не розтопилося повністю. Для цього його можна поставити на кілька секунд у мікрохвильовку. У невеликій мисці з’єднати підготовлені цибулю, яйця, сир і вершкове масло, посолити за смаком, перемішати та поставити на декілька хвилин у холодильник.

Приготувати фарш: куряче філе перекрутити на м’ясорубці разом з ріпчастою цибулею, додати яйце, подрібнений часник, посолити і поперчити, також додати 2–3 ст. л. панірувальних сухарів або манки. Як слід перемішати до однорідної маси.

Читайте також Готуємось до свят: салат з копченою скумбрією

Щоб було зручно ліпити котлетки, руки злегка змочити. Розділити фарш на 10 частин і скачати з них кульки. Кожну кульку розкачати в плаский корж діаметром близько 10 см, на серединку коржа викласти начинку і сформувати довгасту котлетку. Кожну котлетку обваляти по черзі в борошні, збитих яйцях і панірувальних сухарях, а потім обсмажити з обох боків у соняшниковій олії на середньому вогні до рум’яної скоринки. Обсмажені зрази викласти в форму для запікання і на 10– 15 хвилин поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Подавати на стіл краще гарячими з будь-яким гарніром.