Страва у духовці: запечена картопля «Радість господині»

04.12.2020 17:15 Корисно
фото povarenok.ru фото povarenok.ru
Для приготування цієї страви не потрібно довго стояти біля плити – все, що потрібно, це підготувати продукти, скласти в рукав для запікання і поставити в духовку. Картопелька виходить дуже смачною і ароматною. Бонус до рецепта: завдяки рукаву відмивати потім ні деко, ні духовку не потрібно.

Знадобляться:
картопля – 1 кг,
морква – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
помідор – 1 шт.,
приправа для картоплі – 2 ст. л.,
соняшникова олія (без запаху) – 1 ст. л.,
олія оливкова – за бажанням і за смаком,
зелень і часник – за смаком.

Картоплю помити, почистити і порізати скибочками, але не дуже тонкими, щоб вони під час приготування не розповзлися. Цибулю почистити і порізати тонкими півкільцями, моркву – довгими брусочками. Помідор натерти на тертці і додати до картоплі, він надасть соковитості, компенсуючи кількість олії. Все скласти в миску, додати приправу, посолити. Вилити соняшникову олію – 1 столову ложку, на кілограм картоплі її вистачить. Перемішати і упакувати в рукав для запікання.

Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і запікати приблизно 1,5 години. Коли картопля буде готова, розрізати акуратно рукав, порізати дрібно зелень і видавити через прес часник, посипати ними картоплю і дати настоятися хвилин 5. Потім можна подавати на стіл.

Читайте також Готуємо смачний обід: крем-суп з гарбуза з базиліком