Страва з овочів: готуємо капустяну запіканку на сковороді

27.04.2020 18:04 Корисно
фото povarenok.ru фото povarenok.ru
Готується така запіканка доволі швидко, все, що для неї потрібно — це капуста, яйця, твердий сир і сметана. Чудовий варіант для легкого сніданку, обіду і тим паче вечері.

Знадобляться:
капуста – 200 г,
сир твердий – 50 г,
яйце – 2 шт.,
сметана – 1 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
олія – для смаження,
зелень (свіжа) – кілька гілочок.

Капусту помити і тонко нашаткувати. Перекласти в миску, посолити і прим’яти руками, щоб вона стала м’якою і виділила сік. Потім капусту віджати і перекласти в іншу підходящу за розміром миску. Збити яйця, додати сметану, перемішати з капустяною масою, можна посипати трохи меленим перцем, знову перемішати.

Змастити сковорідку олією, поставити на середній вогонь, викласти в неї капустяну масу, зверху рівномірно розподілити натертий сир, накрити кришкою і смажити на одному боці, поки запіканка не схопиться. Прибрати сковорідку з вогню, акуратно за допомогою лопаток зняти запіканку і перевернути несмаженим боком знову в сковорідку. Зняти запіканку можна ще одним способом: перевірити лопаткою, щоб вона не пристала до дна сковорідки, накрити зверху тарілкою і перевернути сковорідку так, щоб запіканка опинилася в тарілці, потім перекласти запіканку назад у сковорідку непідсмаженим боком. Повернути сковорідку на плиту, накрити кришкою і смажити до готовності.

Подавати на стіл запіканку можна зі сметаною, посипавши зверху порізаною зеленню.