Східна страва: готуємо узбецький плов зі свининою

24.02.2021 18:15 Корисно
фото iamcook.ru фото iamcook.ru

Плов – традиційна страва східної кухні, але він також популярний і на нашому столі. Тому скоріше записуйте смачний рецепт плову, який можна приготувати на вечерю або навіть на святковий стіл. Традиційно плов готується з баранини або ж яловичини, але якщо приготувати його зі свининою – смак від цього не стане гіршим.

Знадобляться:
свинина (м’якоть) – 600 г,
рис (довгозернистий) – 0,4 кг,
морква – 2 шт.,
цибуля ріпчаста – 3 шт.,
часник – 2 головки (невеликі),
соняшникова олія – 100 мл,
приправа для плову – 1 ч. л.,
шафран – ½ ч. л., куркума –
1 щіпка, зіра (насіння) – за смаком.

У сотейнику або казані розігріти олію. М’ясо помити, обсушити і порізати шматочками середнього розміру. Моркву почистити і порізати соломкою або брусочками. Ріпчасту цибулю почистити, одну цибулину довільно порізати невеликими шматочками і обсмажити в олії, потім прибрати шумівкою, інші цибулини порізати четвертинками або кубиками. Порізану шматочками свинину викласти в сотейник з розігрітою олією порційно і обсмажувати до золотистого кольору, перевертаючи, потім додати цибулю, смажити разом ще 2–3 хвилини і висипати моркву. Готувати все ще кілька хвилин, до м’якості моркви.

Читайте також Готуємо шах-плов у лаваші

Потім влити воду (з розрахунку 1 склянка рису – 2 склянки води), додати приправу, сіль і спеції, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні приблизно 25–30 хвилин. Рис промити кілька разів, потім додати його до м’яса, розрівняти. Рівень рідини повинен бути вищим рівня рису приблизно на 2 пальці. Вкласти в рис часник (одну цілу головку, іншу розділити на великі зубчики), довести до кипіння страву і варити без кришки на середньому вогні приблизно 20 хвилин, через зазначений час верхній шар злегка перемішати і зібрати вгору. Потім накрити плов кришкою і готувати на маленькому вогні ще 15–20 хвилин. Перед подачею плов перемішати.

Автор: Вероніка Добриня