«Ультра» – значить «надзвичайно»: чим відрізняються ультрабуки

Promo
20.05.2022 14:00 Корисно
Коли людина починає шукати собі ноутбук і радиться, який саме їй обрати, фахівці зазвичай запитують: вам для чого? Тобто, що ви збираєтесь робити з цим пристроєм: навчатись, працювати (важливо – які саме завдання вирішуватимете) або грати в комп’ютерні ігри? Якщо ви вибираєте собі робочий інструмент та заплутались у різновидах мобільних портативних комп’ютерів, ми допоможемо вам визначитися.

Елегантний помічник

Тонкий, легкий, у вишуканому металевому корпусі – ультрабук  є саме тією річчю, яка однозначно підкреслить ваш статус. Це – прилад для солідних людей, які цінують зручність, швидкість та мобільність; для тих, хто багато подорожує у  справах бізнесу та цінує  можливість  не витрачати марно ані хвилини під час ділових поїздок. Таким людям ніколи гратися в надскладні комп’ютерні ігри, вони перебувають уже не в тому становищі, щоб самим щось креслити в AutoCAD або обробляти фото в  повноцінному Photoshop. А ось працювати  з різноманітними документами, мати завжди із собою весь свій архів для них є пріоритетом. Чим саме ультрабук відрізняється від звичайних леп-топів, окрім стильного вигляду?

Зовнішні та внутрішні відмінності ультрабука

Зовнішні:

1. Розмір. Зазвичай ультрабук має товщину не більше 1,5–2 см і водночас важить до 1,5 кг. Для порівняння зауважимо, що товщина ноутбука – 2,5 см, а важить він 2–2,5 кг з такою самою діагоналлю екрана.  
2. Діагональ екрана. Раніше вона була максимум 14 дюймів, але зараз є моделі з екраном 18 дюймів. 
3. Матеріал корпусу. Зазвичай це алюміній або інші сплави, які, маючи мінімальну вагу, забезпечують міцність корпусу.

Внутрішні:

1. Відсутніть звичного кулера задля зменшення ваги та товщини. Тобто всередині не збирається пил і не потрібно прилад щорічно розбирати та чистити.
2. Установлений процесор  не виділяє тепло, а це відбивається на швидкості роботи приладу.
3. Графічний чіп вбудований у процесор. Тож зображення не таке деталізоване. 
4. Швидкий SSD або гібридний накопичувач замість звичайного жорсткого диска.
5. Ємність сучасних ультрабуків дозволяє працювати до 15 годин безпрерервно, але акумулятор не підлягає заміні: він вбудований у корпус. 
6. Невелика кількість портів – максимум два USB.

 Ультрабук – це завжди флагманська модель виробника, тому ціна його перевищує ціну звичайного ноутбука і може бути порівняна із сучасним «крутим»  ігровим ноутбуком. Але варто пам’ятати, що для ультрабуків виробник використовує  найсучасніші розробки, а не бюджетне «залізо».  
 

Автор: Ірина Мнішек