Усе найкраще дітям! Вибираємо рушник-куточок для вашого малюка

Promo
04.01.2022 17:00 Корисно
Якщо ви читаєте цю статтю, значить, прагнете дати своєму малюкові найкраще, огорнути його теплом та турботою, вибрати якісні аксесуари. Ми розповімо, чим хороші рушники-кутники, які моделі краще вибирати і до якого віку можна користуватися ними.

З якою метою використовують рушник з капюшоном

Рушник-куточок стане вашим незамінним помічником з перших днів життя дитини. Купання новонародженого – процес відповідальний. Нерідко це цілий ритуал, який супроводжується ретельною підготовкою. Після процедур малюка потрібно укутати. Ось тут у батьків і виникає питання: що краще використовувати – класичну пелюшку, великий рушник чи куточок?

Використовуючи пелюшки та рушники, можна легко промокнути тіло малюка, але головка в цей час не захищена. Інша справа – рушник-куточок. Якісний аксесуар має приємну текстуру та плоскі шви, симпатичну накидку на голову. М’яка тканина швидко вбирає вологу та гріє, тому малюк не змерзне. Як правило, такі рушники доволі великі, а отже, не сковують рухів. Користуватися ними значно зручніше, ніж звичайними пелюшками.

Чим керуватися у виборі

Перше, на що слід звернути увагу, – це тканина, з якої пошитий виріб. Коли йдеться про немовлят, компроміси просто неможливі. Найкращими матеріалами вважаються бавовна (оптимально для теплої пори року) та махра (дуже добре підходить, якщо у приміщенні прохолодно). І першій, і другій притаманні такі характеристики:

  • висока гігроскопічність. Тканини миттєво поглинають краплі води, що залишилися на шкірі після купання, водночас залишаються приємними для тіла. Це відмінний варіант, щоб дбайливо промокнути ніжну дитячу шкіру та не завдати дискомфорту;
  • гіпоалергенність. Саме натуральні матеріали рекомендовані педіатрами для повсякденного догляду за немовлям. Ризик виникнення алергічних реакцій відсутній, малюкові нічого не загрожує;
  • максимальна простота експлуатації. Навіть після тривалого використання та багатьох прань рушники-кутники залишаються м’якими, приємна текстура зберігається. Сохне виріб дуже швидко;
  • зносостійкість. Махрові пелюшки з капюшоном витримують понад 500 прань без втрати первісних характеристик. Навіть якщо ви запускатимете пральну машину щодня, рушник буде як новий і через 2 роки.

Плюс до всього бавовна та махра дуже добре піддаються фарбуванню. У магазинах можна зустріти найрізноманітніші кольори, які сподобаються батькам. Ніжно-рожеві, білі, бежеві та молочні, блакитні, світло-коричневі, жовті, салатові банні речі прикрашають симпатичними аплікаціями. Коли малюк трохи підросте, буде із задоволенням сам надягати такий капюшон. Деякі комплекти доповнені рукавичкою. Кумедна деталь допоможе відвернути увагу малюка, якщо він вередує, і перетворить вихід з ванни в захоплюючу гру. Ви можете розіграти цілу виставу, поки витираєте свого малюка.

Зверніть увагу: шви на таких рушниках мають бути плоскими. Вони не повинні виступати над полотном і відчуватись у контакті з тілом.

Як довго можна користуватися рушником-куточком

Усе залежить від розміру виробу. Параметри в кожного виробника відрізняються, але навіть купити невеликий аксесуар (приблизно 70х80 сантиметрів) до 12 місяців цілком достатньо. Вироби більшого розміру можна легко використовувати до 2–3 років. Після ванни дітлахи із задоволенням кутаються в теплу махру, ховаються під капюшончик, розглядають аплікацію.

Цікаво, що модель з куточком настільки популярна, що серед старших дітей і навіть дорослих є її шанувальники. Щоправда, замість такого рушника вони використовують пончо – виріб більшого розміру, але теж з капюшоном. Це відмінний варіант для непосид, які відразу після ванни готові бігти куди завгодно, аби не витиратися. Пончо також шиють із «дихаючих» натуральних тканин, прикрашають яскравими принтами або аплікацією.

Ну а поки дитина зовсім маленька, подбайте, щоб її рушник добре просохнув після купання. Це запобігає появі неприємного запаху. Для прання використовуйте режим ручного прання та м’які миючі засоби, безпечні для дитячої шкіри. Від прасування можна відмовитися, махра не м’ятиметься, заломи не утворюються. Бавовну краще прасувати на делікатному режимі.