Як безпечно та якісно захистити свій урожай

Promo
26.06.2020 14:40 Корисно
Створити сприятливі умови для розвитку рослини — один із важливих етапів, як і підготовка ґрунту чи підбір посівного матеріалу.

Адже шкідники, бур’яни та хвороби негативно впливають на вегетацію рослин та можуть у рази зменшити врожайність будь-якої сільськогосподарської культури.

Аби не звести всі старання нанівець та зберегти урожай, фермери активно використовують засоби захисту рослин. Вони поділяються на декілька видів:

  • механічні;
  • хімічні;
  • біологічні;
  • агротехнічні.

Зокрема, хімічні захисні методи для культур передбачають застосування хімічно-синтезованих пестицидів, які не тільки борються із шкідниками, але й підвищують урожайність сільськогосподарських культур. Тому вони користуються попитом серед аграріїв.

Захистять від шкідників та хвороб

За призначенням пестициди поділяються на різні види. Так, приміром, за допомогою інсектицидів на полях знищують комах та кліщів, які можуть шкодити рослині.
Фунгіциди існують для захисту рослини від хвороб, а протруйниками знезаражують посівний чи посадковий матеріал. Вони необхідні, щоб захистити рослину від хвороб ще на початку її розвитку.

Також для кращого проникнення активних елементів застосовуваних пестицидів аграрії використовують прилипачі. Цей клас засобів захисту рослин необхідний для того, аби зменшити поверхневий натяг води в момент обробки культурних рослин та підвищити якість змочування поверхні листової маси.

Читайте також:  Як правильно заморожувати ягоди

 

Від бур’янів та несприятливої погоди

Для боротьби з бур’янами фермери використовують гербіциди. А от для висушування рослин на корені перед збиранням з метою покращення умов їх механічного обробітку існують десиканти.

Аби захистити врожай від несприятливих факторів — критичних перепадів температур, дефіциту вологи, токсичної дії пестицидів, ураження хворобами і пошкодження шкідниками, аграрії використовують регулятори росту. Вони містять збалансований комплекс фіторегуляторів, біологічно активних речовин і мікроелементів.

На сьогодні існує величезна кількість виробників засобів захисту рослин. Широкий спектр їх представлено на https://lnzweb.com/.

Незважаючи на призначення або тип, пестициди потрібно використовувати відповідно до інструкції і звертати особливу увагу на дозування.

А щоб мінімізувати ризик негативного впливу на культури, важливо застосовувати рекомендовану норму та дотримуватися принципів використання сумішей.