Як правильно обрати гербіциди

Promo
28.01.2021 15:36 Корисно
Аби збільшити врожайність та захистити культуру від небажаної рослинності (забур’яненості), уже багато років господарі використовують засоби захисту рослин.

Захист від бур’янів

Серед них – найбільш відомою є категорія гербіцидів, які допомагають боротися з найбільшим ворогом усіх фермерів – бур’янами. Гербіциди – це хімічні препарати. Їх можна вносити в ґрунт для боротьби з небажаною рослинністю (забур’яненістю) у різні періоди.

Зокрема, є препарати, які використовують до посіву культури або ж до сходження бур’янів та самих культурних рослин.

Також є гербіциди, які вносять уже після сходження культур. Є препарати універсальні у питанні періодичності використання. Такі можна використовувати в різні періоди вегетації рослини. Широкий асортимент гербіцидів та інших засобів захисту рослин пропонує сайт https://lnzweb.com/herbicide.

Що потрібно знати про гербіциди

За характером дії на культури гербіциди бувають:

  • Суцільної дії. Такий вид препаратів знищує абсолютно всі рослини, на які потрапляє. Тому їх важливо використовувати до сходів культури. Також використання цієї групи можливе під час підготовки поля під посів або ж у підсушуванні рослин безпосередньо перед збиранням.
  • Вибіркової або елективної дії. Цей вид гербіцидів здатен знищувати або пригнічувати ріст одних рослин, а інших – ні. Тому культури з використанням таких гербіцидів нормально ростуть і розвиваються.

За зовнішніми ознаками дії на рослини і способами застосування всі гербіциди поділяються на препарати контактної дії, системної дії та ті, що діють на кореневу систему рослин або ж безпосередньо на насіння, що проростає.

Як використовувати

Найперше, що потрібно врахувати під час застосування гербіцидів, – це анатомічні властивості того чи іншого виду бур’яну. Кожен вид гербіцидів має свої властивості. Тому вивчивши особливості небажаної рослинності, ви зможете правильно підібрати препарат, а також досягти бажаного результату, повідомляють на lnzweb.com.

Другий фактор, який впливає на якість дії препаратів, – це дозування. Кожний гербіцид має свій певний час активного впливу. Тому необхідно уважно вивчати інструкцію. Приміром, у більшості препаратів період розкладання сягає до 24 діб. Варто знати, що у період дощів та процесу зрошення ґрунтів гербіциди рівномірно проникають та розподіляються по обробленій ділянці.

Третє, на що потрібно звернути увагу, – це обробіток ґрунту. Необхідно, щоб після оранки на ділянці залишилося якомога менше великих грудок, тому що великі грудки ускладнюють рівномірний розподіл препарату. Отже, тільки якісна оранка допоможе повністю активізувати дію гербіцидів.