Як приготувати фруктово-овочеві коктейлі: ТОП-5 смачних рецептів

25.02.2021 18:02 Корисно

Такі коктейлі порадують не тільки чудовим смаком, вони піднімуть настрій, а ще наситять організм вітамінами, яких так не вистачає у зимово-весняний період, та допоможуть укріпити імунітет.

Вітамінка з гарбуза

Завдяки цьому коктейлю з гарбуза, моркви і цитрусових заспокоюються нерви, повертається здоровий сон і поліпшується загальний стан організму. 

Щоб його приготувати, потрібно взяти 450 г м’якоті гарбуза, три апельсини (або два апельсини і один грейпфрут), дві моркви, 3 ч. л. меду (або за смаком), щіпку кориці. Гарбузову м’якоть порізати кубиками, моркву почистити і порізати невеликими скибочками. Апельсини почистити від шкірки. Гарбуз і моркву подрібнити блендером, з апельсина відтиснути сік. Змішати овочеве пюре з апельсиновим соком у блендері, збивати потрібно, поки не утвориться легка однорідна маса. Додати мед і корицю і ще раз збити. Потім розлити по склянках і подавати на стіл.

Бадьорий ранок


фото vilkin.pro

Такий коктейль на основі свіжих овочів та фруктів і смачний, і поживний. Його можна готувати не тільки вранці, а й ще як смачний перекус між прийомами їжі.

Треба взяти одну велику морквину, одне яблуко, один банан, один апельсин, 4 ст. л. вівсяних пластівців та 600 мл апельсинового соку. Моркву помити та почистити, порізати невеликими шматочками, яблуко теж почистити та прибрати кісточки. Додати дольки апельсина без шкірки та подрібнити всі продукти за допомогою блендера. Потім додати вівсяні пластівці, банан, апельсиновий сік і ще раз ретельно збити все.

Читайте також Топ-5 домашніх соусів до м’ясних і рибних страв

Овочевий вибух

У цьому коктейлі міститься багато антиоксидантів та мікроелементів, він стимулює роботу кишечника та підтримує імунітет, дарує красу та здоров’я.

Треба взяти одну невелику морквину, один свіжий огірок, 200 г стебла селери, три помідори та три гілочки кропу. Морквину помити та почистити, з огірка зрізати шкірку. Усі інгредієнти подрібнити і пропустити через соковижималку.

Цитрусово-імбирний бум

Такий коктейль насичує організм вітаміном С, а також має легку зігрівальну дію – завдяки вмісту кореня імбиру.

Треба взяти три апельсини, два лимони, корінь імбиру – приблизно 10 см завдовжки, 5 ст. л. цукру, 150 мл води та мінеральну воду для розведення напою – за смаком. З цитрусових вичавити сік, корінь імбиру почистити, тонко нарізати і залити водою. Поставити на вогонь та довести до кипіння, варити на маленькому вогні приблизно 10 хвилин. Потім відвар процідити, додати цукор, сік цитрусових, за бажанням можна розвести мінеральною водою. Такий коктейль краще пити теплим.

Читайте також Східна страва: готуємо узбецький плов зі свининою

Коктейль з буряка, моркви і яблук


фото vedicfood.ru

Морква, в якій багато вітаміну А, живить печінку і покращує зір, завдяки пектину в яблуках виводяться токсини з організму та покращується травлення, імбир і лимон добре впливають на обмін речовин та зміцнюють імунітет, тому користь цього коктейлю – безсумнівна.

Потрібно взяти три моркви, два зелені яблука, один невеликий буряк, половинку лимона, невеликий шматочок кореня імбиру і на додаток пару листочків зеленого салату або шпинату. З лимона зняти шкірку, овочі та яблука помити і почистити, подрібнити все у блендері (до речі, якщо блендера немає, можна використовувати соковижималку або м’ясорубку). Одержаний концентрований напій можна розвести одною або двома склянками води.