Запікаємо гарбуз з часником та базиліком

16.03.2021 18:00 Корисно
Фото russianfood.com Фото russianfood.com

Готувати такий гарбуз дуже просто, тим паче, що набір продуктів мінімальний. Усього лише кілька інгредієнтів, півгодини часу – і смачний перекус готовий.

Знадобляться:
гарбуз – 400 г,
часник – 1–2 зубчики (якщо любите гостреньке),
томатна паста або соус – 1–2 ч. л.,
базилік сушений – 1 ч. л.,
оливкова (або соняшникова) олія – 1 ст. л.,
вода – 2 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Гарбуз почистити від шкірки, м’якоть нарізати великими кубиками. У сковорідку налити олію, дати їй розігрітися, викласти туди гарбуз і обсмажити його з усіх боків до зарум’янювання хвилин 5–7, помішуючи. Посолити і поперчити, додати сушений базилік, потім – томатну пасту, розмішати. Часник пропустити через прес і висипати до гарбуза, знову розмішати. Перекласти гарбуз у форму для запікання, влити туди ж воду, накрити фольгою і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 25–30 хвилин.

Читайте також Готуємо смачні картопляні рулетики з грибами

Запечений гарбуз можно подавати як гарнір до основної страви або ж як закуску.

Автор: Олеся Скачко