Запікаємо гарбуз з часником та базиліком
Знадобляться:
гарбуз – 400 г,
часник – 1–2 зубчики (якщо любите гостреньке),
томатна паста або соус – 1–2 ч. л.,
базилік сушений – 1 ч. л.,
оливкова (або соняшникова) олія – 1 ст. л.,
вода – 2 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Гарбуз почистити від шкірки, м’якоть нарізати великими кубиками. У сковорідку налити олію, дати їй розігрітися, викласти туди гарбуз і обсмажити його з усіх боків до зарум’янювання хвилин 5–7, помішуючи. Посолити і поперчити, додати сушений базилік, потім – томатну пасту, розмішати. Часник пропустити через прес і висипати до гарбуза, знову розмішати. Перекласти гарбуз у форму для запікання, влити туди ж воду, накрити фольгою і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 25–30 хвилин.
Читайте також Готуємо смачні картопляні рулетики з грибами
Запечений гарбуз можно подавати як гарнір до основної страви або ж як закуску.