Балет для дітей та дорослих покажуть у ХНАТОБі на вихідних

27.10.2021 18:00 Культура
Коллаж: "Слобідський край" Коллаж: "Слобідський край"
В оперний театр запрошуються любителі балету різного віку: в суботу 30 жовтня об 11.30 почнеться вистава для дітей «Горбоконик», а ввечері 31 жовтня на сцені пройде балет Гала – тобто урочисте балетне видовище.

Балет «Горбоконик» за відомою казкою Петра Єршова на музику Родіона Щедріна йде на харківській сцені з 2008 року – і кожна вистава однаково цікава і для дітей, і для їх батьків. У ній є і ледачі брати, і злий, жадібний та підступний цар, і Іванко з його вірним помічником – Горбокоником, і красуня Цар-дівиця (вона ж  Жар-птиця), а головне – добро, справедливість, чесність та кохання, як і повинно бути, перемагають зло, жадібність та підлість.  Яскравий балетний спектакль  з оригінальними костюмами та барвистими декораціями був поновлений на сцені ХНАТОБу лише рік тому – в листопаді 2020 року.

Читайте також: У Харкові пройшла унікальна балетна прем'єра

Словом «гала» зазвичай називають великий святковий концерт або урочисте видовище. 19 жовтня в усьому світі відзначають День балету і  присвячують йому якісь визначні події. Не випадково на сцені ХНАТОБу один за іншим ідуть кращі балетні вистави репертуару, а для поціновувачів балету тут підготували балет Гала – фрагменти з найпопулярніших класичних балетів у поєднанні з яскравими номерами сучасної хореографії, які виконають солісти ХНАТОБу. Початок – о 18.30.

Автор: Ірина Мнішек