ХНАТОБ на вихідних: найкласичніші вистави репертуару

31.03.2021 15:41 Культура
Коллаж: "Слобідський край" Коллаж: "Слобідський край"
Якшо вас попросять назвати швидко та не замислюючись балет Чайковського, ви, скоріш за все, відповісте: «Лебедине озеро». А ще навіть серед тих, хто ніколи не був в опері, навряд чи знайдеться той, хто не чув відомих мелодій з опери «Кармен». Тож у ці вихідні в ХНАТОБі можна, як кажуть, припасти до першоджерел.

Тема кохання – вічна, і в ці вихідні тут її розповідатимуть і мовою танцю, і мовою співу. Казковий сюжет «Лебединого озера» за мотивами старовинної німецької легенди розповідає про прекрасну дівчину, перетворену чаклуном на білого лебедя. Саме цим балетом відкривала свій перший сезон балетна трупа нашого театру в далекому 1925 році. Але романтичні образи цього балету хвилюють і дорослих, і юних глядачів і досі. Поринути в казково-романтичне і прекрасне у своїй експресії дійство можна в суботу 3 квітня; початок  о 18.30

А 4 квітня на сцені ХНАТОбу будуть палати справжні іспанські пристрасті. Трагедія розгортається на тлі кориди, серед білого дня, коли від смерті ніде сховатися. І від свободи, що обертається в трагедію, героїню відокремлює усього лише один змах гострої навахи. Опера Бізе «Кармен» має безпрецедентну популярність уже 150 років і нікого не залишить байдужим. Початок о 18.30.

Автор: Інна Можейко