Кінопроби влаштували для учнів Харківщини

18.02.2013 11:03 Культура
фото прес-служби Печенізької РДА фото прес-служби Печенізької РДА
Дитячий конкурс читців у Печенізькому районному будинку культури був більше схожий на професійні кінопроби.

Адже тому, як володіють словом ці школярі, могли б позаздрити навіть деякі досвідчені артисти.

У гуртку «Художнє слово» Печенізького РБК дітям всіляко допомагають розвинути здібності володіння словом, навчають їх не лише добре декламувати віршовані твори, читати прозові доробки, а й при цьому наповнювати свій виступ емоціями, жестами, голосовими варіаціями. Займається справою молодий фахівець Дар’я Сиром’ятнікова, котра як практикує перевірені часом методи викладання художнього читання, так і привносить нові, прогресивні знахідки.

Свої вміння й таланти гуртківці яскраво презентували на конкурсі читців, що відбувся в районному Будинку культури цього тижня. Учасників конкурсу оцінювало компетентне журі під головуванням начальника відділу освіти Печенізької райдержадміністрації Марини Ребрової. Критерії оцінки були майже як для професійних акторів: дикційна та інтонаційна виразність, артистизм, знання тексту, виконавська майстерність і сценічна культура читця (манера читання, голос, жести).

Конкурсанти мали прочитати байку, гумореску та скоромовку на швидкість. Діти дуже хвилювалися, але всі випробування пройшли вдало. Допомагала юним конкурсантам і підтримка зала, де зібралися однокласники, батьки та звичайні поціновувачі художнього слова. Глядачі жваво реагували й щиро аплодували артистам.
За висновками журі, переможцями стали Карина Буряк, Станіслав Нечипуренко, Карина Вакуленко – учні ліцею імені Г. Семирадського.

Директор Печенізького РБК Валерій Лапко й начальник відділу освіти Марина Реброва нагородили і переможців, і всіх учасників грамотами та подяками. А ще, завдяки допомозі депутата селищної ради Андрія Шидича, діти отримали подарунки й солодощі, що, безумовно, додало конкурсантам радості й захвату, а також бажання брати участь в інших заходах. На думку організаторів конкурсу, сприяння і підтримка підростаючого покоління – це внесок у майбутнє свого краю, своєї держави. Тим більше, що сьогодні, у часи глобальної комп’ютеризації та розквіту соціальних мереж, безпосереднє «живе» спілкування стає рідкістю. Тож такі конкурси – як ковток свіжого повітря і для дітей, і для дорослих.

Юлія Олександрова, матеріал з газети "Слобідський край" №21 від 16.02.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта