Подорож до Святої землі з губернатором увічнили у мемуарах на Харківщині

25.12.2012 13:04 Культура
http://ria.ru http://ria.ru
Сьогодні у Харкові відбулася презентація книги В'ячеслава Близнюка “Слово про Святу землю”.

- “Слово про Святу землю” - книга про іудейську Палестину. Палестина більше 2 тисяч років тому — це Назарет, Віфлієм — місто, де народився Ісус Христос, річка Іордан, де Іоан Предтеча охрестив спасителя і багато іншого, - сказав В'ячеслав Близнюк.

Робота над книгою розпочалася після поїздки автора у складі паломницької групи на чолі із головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним у 2011 напередодні Великодня до Єрусалиму за Благодатним вогнем. До речі, благословіння на цю поїздку дав сам Високопреосвященний митрополит Харківський і Богодухівський Никодим.

У роботі над книгою автору допомагали видатні харківські історики, художники. Так, свій вклад у створення книги зробив ректор Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Віль Бакіров, професор історичних наук Сергій Куделко.

Книга видана тиражем у 1000 екземплярів. Купити її можна буде у магазинах Харкова за ціною близько 100 грн. Усі кошти від продажу будуть направлені Комаровському дитячому будинку інвалідів та Височанському храму.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта