Унікальний восьмигодинний концерт зіграв харківський музикант (ФОТО, ВІДЕО)

25.04.2016 07:35 Культура
Фото Тамари Кіч Фото Тамари Кіч
Концерт-марафон органної музики був присвячений 30-річчю харківського органа.

Унікальний для Харкова та України концерт відбувся в органному залі Харківської обласної філармонії. Він тривав вісім годин. Весь цей час за пультом органа грав Станіслав Калінін.

Концерт був поділений на вісім частин, кожна з яких була присвячена певній епосі та особистості в музичному мистецтві. У програмі були шедеври Й. С. Баха, Г. Ф. Генделя, В. А. Моцарта, Ф. Мендельсона, Т. Альбіноні та ін. В одному з відділів концерту орган звучав зі скрипкою.


 

Протягом концерту глядачам дозволялося вільно заходити та виходити із залу, змінювати місця. Як розповів Станіслав Калінін, його це зовсім не відволікало від гри, і це нормальна європейська практика.
Після завершення концерту органіст подякував публіці за увагу та жартома попросив не викликати його на біс.

- Насправді я зовсім не стомився. Навпаки — тільки-но розігрався, і хочеться грати ще і ще, - поділився зі “СК” після виступу Станіслав Калінін. - Узагалі, підготовка до концерту була для мене болісною, бо виявилося, що я маю активного репертуару (тобто такого, який у мене “в руках”) удвічі більше, ніж треба було для марафону. Треба було вибрати те, що добре одне з одним поєднується. Ми хотіли представити програму так, щоб і кожна година була самодостатньою (бо невідомо, на яку з програм прийде слухач), і так, щоб весь марафон був цілісним.

Читайте також Філармонію в Харкові відкриють на початку майбутнього року

Також Станіслав Калінін запевнив, що старий орган гратиме до того часу, поки не відкриється новий. Це має статися найближчим часом.

Тамара Кіч

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта