Допомагав ворогу знеструмити Харківщину: правоохоронці викрили ворожого агента

Підозрюваний у державній зраді / Фото: СБУ Підозрюваний у державній зраді / Фото: СБУ

Ворожий поплічник збирав інформацію про місця розташування та стан ключових електропідстанцій на території Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей.

Як пише «Слобідський край» з посиланням на речника УСБУ в Харківській області Владислава Абдулу, ворожим агентом виявився 47-річний мешканець тимчасово окупованого міста Щастя.

Дані про електропідстанції росіяни використали для підготовки та проведення ракетних ударів по енергосистемі для повного знеструмлення 5 областей України.

Для виконання завдання росіян зловмисник залучив свого знайомого із Харкова, посадовця регіонального підрозділу компанії Укренерго.

У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що 47-річний колишній працівник одного з українських енергопідприємств Луганщини збирав інформацію про місця розташування та стан ключових обʼєктів енергетичної інфраструктури України протягом 2023 року.

Наразі йому заочно повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Сам підозрюваний наразі перебуває у непідконтрольному Україні м. Щастя Луганської області. Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Нагадаємо, що СБУ затримала колишню вчительку молодших класів, яка «здавала» рашистам українських патріотів під час боїв за Харків.

Також, затримали зрадницю, яка у листуваннях з ворогом закликала частіше обстрілювати Харків, щоб завдати місту максимальних руйнувань

Автор: Галина Гришко