ДТП у центрі Харкова: у мерії розповіли про стан збитих на пішохідному переході дітей

У Харкові водій Toyota збив двох дітей на перехресті проспекту Науки та вулиці Тобольської.

Як повідомляють у ГУ НП Харківської області, 11 листопада близько 15:20 до поліції надійшов виклик про ДТП. Автомобіль Toyota збив двох неповнолітніх дітей.

Наразі відомо, що водій Toyota збив двох дітей на перехресті проспекту Науки та вулиці Тобольської. В результаті аварії травмувалися тринадцятирічні хлопець і дівчина.

Дітей госпіталізували у Харківську міську клінічну лікарню швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.  І. Мещанінова.

Як повідомив заступник головлікаря лікарні Андрій Соцький, стан постраждалих стабільний, середньої тяжкості. В обох зафіксовано струс мозку та забиття м'яких тканин, у дівчинки рана голови. Про це повідомили в Харківській міській раді.

У прес-центрі Харківської міської ради заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан пізніше повідомила, що обидві дитини (2008 року народження) перебувають у відділенні політравми.

За її словами, у дівчинки закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку та забита рана потиличної ділянки. Стан дівчинки оцінюють як задовільний. У 13-річного хлопчика – закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій грудної клітки та забиття і садна м'яких тканин лівого передпліччя. Наразі лікарі оцінюють його стан як середньої тяжкості.

Крім того,  заступник міського голови зауважила, шо в дітей також є психологічна травма, та головне, що їх життям нічого не загрожує.

– Ми розраховуємо, що вони мають одужати, для цього робиться все необхідне, – наголосила Світлана Горбунова-Рубан.

Ситуацію з ДТП прокоментував міністр внутрішніх справ України.

Денис Монастирський зазначив, що водій Toyota вже затриманий і зараз проходить тест на наркотики. Поліцейські підозрюють, що порушник знаходився під дією психотропних або наркотичних речовин.

Крім того, міністр зазначив, що чоловік, який спричинив ДТП, раніше притягався до відповідальності за ст. 309 Кримінального кодексу – незаконне виробництво або зберігання наркотичних засобів, але справа була закрита та не дійшла до суду.

Слідчі внесли відомості про подію в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Читайте також: 16-річний хлопець вчинив смертельну ДТП у Харкові. Фото, відео

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Також у цей день під час патрулювання місця ДТП сталося ще одне правопорушення.

Поліцейські зупинили автомобіль Mazda за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування з поліцейськими 35-річна водійка вирішила втекти з місця події, внаслідок чого наїхала на інспектора патрульної поліції. В результаті ДТП травмувалися поліцейський та водійка автомобіля Mazda.

Потерпілого доставили до медичного закладу.

Автор: Микита Гузенко