Два цехи одночасно горіли в Харкові. Фото, відео

Фото: kh.dsns.gov.ua Фото: kh.dsns.gov.ua
Обидві пожежі сталися в різних будівлях на проспекті Гагаріна, попередня причина загоряння — підпал.

В ніч на 17 лютого в Слобідському районі Харкова палали відразу дві нежитлові будівлі — склад швейної фурнітури та взуттєвий склад.

Повідомлення про пожежу у п'ятиповерховій складській будівлі по проспекту Гагаріна, 127-А рятувальники отримали о 03:14. У будівлі на першому поверсі зберігалась швейна фурнітура.

Фото: ДСНС

До місця виклику було направлено 6 відділень служби порятунку ДСНС на автоцистернах у складі 30 рятувальників, 1 відділення курсантів від Національного університету цивільного захисту та автомобіль газо-димо захисної служби. За інформацією ДСНС, вогонь охопив частину будівлі площею близько 400 кв. м. Горіли конструкції будівлі, а також горюча швейна фурнітура.

Через сильне задимлення вогнеборці працювали в апаратах захисту органів дихання. О 07:00 пожежу було ліквідовано. 

На місці події працювала оперативна група на чолі з начальником ГУ ДСНС України у Харківській області Олександром Волобуєвим та ГУ Національної поліції.

Друга пожежа сталася за адресою проспект Гагаріна, 215. Повідомлення про те, що горить взуттєвий склад, надійшло правоохоронцям Слобідського відділу поліції о 04:05 17 лютого. Під час огляду приміщення поліцейські встановили, що попередньою причиною пожежі є підпал. Обидва згорілих склади належать одній фірмі.

17 лютого близько 09:30 до Слобідського відділу поліції із заявою звернулася представник господарського товариства. Жінка розповіла, що в ніч з 16 на 17 лютого невідомі підпалили орендоване нежитлове приміщення. Встановлено, що пожежа відбулася на 1 поверсі одноповерхівки, на площі близько 30 кв. метрів.

Речові докази вилучені. Сума спричиненого матеріального збитку встановлюється.

За фактами подій слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 15 років. На даний час працівники поліції встановлюють усі обставини та осіб, причетних до скоєння кримінальних правопорушень.

Читайте також: Новий кредитний закон: що змінилося для позичальників

Андрій Соха