Поліцейські виявили двох дітей, яких утримували у неналежних умовах. Оновлено

Фото: unian.ua Фото: unian.ua
За попередньою інформацією дві дівчинки: 6-річна Кароліна і 4-річна Анжеліка провели у замкненій кімнаті без їжі близько трьох діб.

Про це 19 лютого повідомила на своїй сторінці в Facebook співробітниця патрульної поліції Ляна Теремкова.

За її словами, правоохоронці прибули за викликом до житлового будинку у Київському районі міста Харкова — потрапивши до оселі поліцейські знайшли нетверезого чоловіка 1954 року народження та жінку. Діти перебували самі у сусідній замкненій кімнаті. Наразі відомо, що бригада медпрацівників доставила дівчат до лікарні. 

У прес-службі ГУНПУ в Харківській області повідомили, що 19 лютого близько 9.00 наряд поліції виїхав на повідомлення про сварку в родині. Прибувши на виклик, поліцейські з’ясували, що бійку влаштували 60-річні чоловік та жінка, які знаходилися у стані алкогольного сп’яніння. В квартирі разом з ними мешкають дві дівчинки 4 та 6 років, а їх 11-річного братика прихистили у себе сусіди.

Як встановили поліцейські, мати дітей не з’являлась вдома вже два дні. Зі слів сусідів, вона постійно їх залишає на кілька днів з дідусем та бабусею, що зловживають спиртними напоями та сваряться між собою.

Лікарі, які прибули на виклик поліції, діагностували у дітлахів задовільний стан здоров’я. Дітей тимчасово помістили до лікарні до моменту встановлення місцезнаходження їх матері.

Відносно бабусі та дідуся поліцейські склали адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 184 Кодексу про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей). Їх матір також буде притягнуто до відповідальності.

Інформація про подію зареєстрована в Журналі єдиного обліку Київського відділу поліції. Перевірка триває.

Читайте також: П'яний водій намагався дати хабара поліцейським