Кіт зі сказом напав на свого власника

Фото: Health-ua.org Фото: Health-ua.org
6 грудня в одній з квартир по вулиці Москалівській захворів кіт — він почав кашляти і змінив звичну поведінку. Як розповіли господарі тварини, він ніколи не виходив на вулицю і не був вакцинований проти сказу.

Протягом кількох днів кота лікували в одній з ветклінік, потім у держустанові, та через п'ять днів кіт помер. Тварину доставили до відділку профілактики сказу, а потім — на лабораторне дослідження, яке підтвердило захворювання кота. Про це повідомили в управлінні Держпродспоживслужби в Харкові.

Також повідомляється, що тварина встигла напасти на одного з членів сім'ї — зараз потерпілий знаходиться на лікуванні в одній з міських лікарень.

Згідно з розпорядженням головного державного інспектора ветеринарної медицини в місті Харкові були встановлені карантинні обмеження на території Новобаварського району, обмеженої річкою Лопань, вулицями Світланівською, Лютівською, Вагонною, Конторською і провулком Монгольським.

На цій території лікарі ветеринарної медицини проводять поквартирний обхід з метою вакцинації домашніх тварин проти сказу.

Читайте також: На Харківщині почастішали випадки сказу

Микола Мельник