На Харківщині рятувальники за день дістали із заметів чотири машини та «швидку». Фото

Станом на 8 ранку 29 грудня в Харківській області п'ять разів викликали службу ДСНС для порятунку людей із снігових пасток.

У зв'язку зі зміною погоди на Харківщині збільшилася кількість викликів рятувальників. Про це повідомили у доповіді про оперативну обстановку ДСНС Харківської області.

Наразі відомо, що з 28 на 29 грудня станом на 8-му ранку працівники ДСНС п'ять разів допомогли водіям дістатися із снігових заметів. За цей час рятувальники дістали із заметів чотири легкові автомобілі, дві вантажівки, мікроавтобус та «швидку».

Читайте також: ДТП біля Рогані: дерево впало на автівку та заблокувало людей у салоні

Відтак, поблизу села Яблучне Лозівської громади вдалося допомогти водіям чотирьох легкових автомобілів. Рятувальники 24-ї частини ДСНС разом із працівниками Облавтодору витягли автівтки із замету та доставили їх на розчищену ділянку дороги.

Крім того, поблизу міста Первомайського потрапив у сніговий замет Volkswagen Т-5. У салоні авто перебували 5 людей, у тому числі 2 дітей. На допомогу прийшли працівники ДСНС 45-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальники допомогли подолати складну ділянку дороги на автомобілі підвищеної прохідності.

Так у селі Козацьке Кегичівської громади вдалося витягти із снігового замету карету швидкої допомоги.

Також негода застала водіїв двох вантажівок у Харкові. Працівники ДСНС 41-ї частини допомогли водієві вантажівки Renault T, а 32-га частина вивільнила фуру Mercedes.

Нагадаємо, що 16 грудня на дорозі Харків – Київ – Довжанський автомобіль Nissan вилетів у кювет та врізався в дерево, яке впало на нього. Внаслідок цього водія та двох пасажирок було заблоковано в салоні автівки. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Харківській області.

Автор: Микита Гузенко