На Харківщині затримали автобуси з «тітушками», які їхали на сесію міської ради

СБУ в Харківській області СБУ в Харківській області
Як повідомили 21 квітня в Управлінні СБУ в Харківській області, затримані особи хотіли дестабілізувати ситуацію і створити «картинку для російських ЗМІ».

За інформацією речника Управління Служби безпеки України в Харківській області Владислава Абдули, понад 60 осіб було затримано під час масштабних антитерористичних навчань на Харківщині.

Читайте також: Кулемети, мачете й ножі – на Харківщині та ще у двох областях викрили незаконних торговців зброєю – Фото

«Автобуси з «тітушками» були затримані на під’їздах до Харкова з боку Донецька, Дніпра та Полтави. Усі ці особи є мешканцями інших регіонів країни і не мають жодного відношення до Харківської області», — повідомив Владислав Абдула.

За інформацією СБУ, ці групи направлялися до Харкова на замовлення однієї з проросійських політичних сил України для проведення протестних акцій у місті. Також їх завданням було провокувати громадське невдоволення та масові протиправні дії під час проведення чергової сесії Харківської міської ради. 

За допомогою протестів особи мали дестабілізувати громадсько-політичну ситуацію в регіоні та створити вигідну керівництву Росії «картинку» для обґрунтування можливих актів агресії РФ проти України.

За його словами, антитерористичні навчання в області проводяться СБУ із залученням підрозділів поліції, нацгвардійців, прикордонників, а також Військової служби правопорядку, Харківської обласної прокуратури та інших членів Координаційної групи Антитерористичного центру.