На Київщині на дитсадок впав вертоліт: загинули діти та керівництво МВС

Уранці 18 січня у місті Бровари Київської області на дитячий садок впав вертоліт ДСНС, на борту якого знаходилося вище керівництво Міністерства внутрішніх справ. Наразі відомо про 15 загиблих, серед яких троє дітей та дев'ять пасажирів гвинтокрила.

Про це повідомляє медіа "Слобідський край".

Близько 8-ї ранку 18 січня з’явилася інформація від заступника керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка, що у місті Бровари Київської області на об‘єкт соціальної інфраструктури впав літальний апарат.

Пізніше начальник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив, що у Броварах поруч з дитячим садком та житловим будинком впав гвинтокрил.

— Під час трагедії у садку перебували діти та співробітники закладу. На даний момент усіх евакуювали. Є постраждалі, — зазначив посадовець.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко уточнив, що гвинтокрил належав Державній службі з надзвичайних ситуацій України, а на його борту знаходилося дев’ять осіб, у тому числі керівництво Міністерства внутрішніх справ: міністр Денис Монастирський, перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. Усі пасажири та члени екіпажу гвинтокрила загинули.

За офіційною інформацією ДСНС, станом на 12 годину відомо про 15 загиблих, троє з них це діти. Травмовано 25 осіб, з яких 10 дітей. Усіх постраждалих госпіталізовано до лікарень. Інформація наразі уточнюється.

Внаслідок падіння гвинтокрила здійнялася пожежа в дитячому садку, в чотирнадцятиповерховому будинку повилітали вікна, а також постраждали три автомобілі. О 9:28 фахівці ДСНС ліквідували пожежу.

Також у ДСНС зазначили, що цей вертоліт неодноразово використовувався для перевезення людей до місць виникнення надзвичайних ситуацій.

— Серед авіаційних суден системи МВС цей борт найчастіше використовувався з огляду на можливість одночасно перевозити достатню кількість людей. Екіпаж судна був підготовлений до виконання завдань у складних умовах, мав необхідну кількість годин нальотів саме на вертольотах цього типу, — йдеться у повідомленні ДСНС.

Пізніше на брифінгу Кирило Тимошенко заявив, що вертоліт з керівництвом МВС прямував до зони бойових дій.

— Звичайно, мета (польоту вертольота. – Ред.) у справах. В одну з гарячих точок, які є в нас в країні і де проходять бойові дії. Туди прямував міністр внутрішніх справ. Більше подробиць з цього приводу ми трохи пізніше надамо, — сказав заступник керівника ОП.

Начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко повідомив, що сьогодні мав зустрічати керівництво МВС, яке знаходилося на борту гвинтокрила.

— Розмовляв вчора і сьогодні зі всіма, хто був на борту. Поговорив і виїхав зустрічати. Неможливо передати словами, неможливо просто повірити! Непоправна втрата! Є люди, після уходу яких залишається пустота! Рідні, близькі, тримайтесь! Вони точно цього б хотіли! — зазначив начальник поліції Харківщини.

Президент України Володимир Зеленський доручив Службі безпеки України та Національній поліції України й іншим уповноваженим органам з’ясувати всі обставини трагедії.

На місці продовжують працювати рятувальники та поліція.

Оновлено станом на 13:41

У ДСНС уточнили, що наразі зафіксовано 16 загиблих, з яких три дитини. Усього травмовано 30 осіб, з них 12 дітей. Рятувальники проводять розбір плит перекриття між першим та другим поверхами та покрівлею дитячого садка.

— До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від ДСНС залучено 127 осіб та 30 одиниць техніки. На місці події працюють психологи та Мобільна оперативна група апарату ДСНС, зазначається в оновленому повідомленні.

Оновлено станом на 15:45

У Броварах закінчилися пошуково-рятувальні роботи. За уточненою інформацією ДСНС, загиблих та постраждалих виявилося менше, ніж було оголошено раніше. Усього загинули 14 осіб, з них одна дитина. Постраждали 25 осіб, з них 11 дітей.

Автор: Олександр Манченко