Негода на Харківщині: знеструмлення в районах та перемети. Оновлюється

Фото: ABCnews Фото: ABCnews
В результаті негоди, яка почалася в ніч на 1 березня, на території Харківської області повністю знеструмлено 14 населених пунктів, ще 10 — знеструмлені частково.

Станом на 08.00 без електропостачання залишаються жителі Валківського, Близнюківського, Борівського і Куп'янського районів.
Про це повідомили в прес-службі ХОДА.

За інформацією служби автомобільних доріг, на центральних дорогах регіону обмежень руху немає. Повідомляється, що на Ростовській трасі спостерігаються перемети та затори, але автомобілі продовжують курсувати.

Оновлено 14.00: 

У зв’язку з погіршенням погодних умов у Харкові та Харківській області підрозділи ДСНС за минулу добу 34 рази надавали допомогу по відбуксируванню автомобілю, з яких 3 автомобілі швидкої медичної допомоги. Крім того, рятувальники 2 рази залучались для транспортування людей до стаціонарних пунктів обігріву (46 чоловік до села Тополі Дворічанського району та 2 чоловіка до села Олексіївка Близнюківського району. Про це повідомляє ДСНС України в Харківській області. 

1 березня рятувальники доставили до стаціонарних пунктів обігріву 25 чоловік у Вовчанському та Чугуївському районах. В усіх підрозділах Харківського гарнізону ДСНС введена резервна техніка для життєзабезпечення кожного району, а також налагодження взаємодії з усіма аварійними та комунальними службами. Станом на 13.00 у Харківській області працює 375 стаціонарних пунктів обігріву. За необхідності рятувальники здатні впродовж кількох годин додатково розгорнути 6 наметів та 12 пересувних кунгів ЗІЛ-131.

Про погоду

1 березня очікуються складні погодні умови: сильний сніг, сильна хуртовина, снігові замети, на дорогах ожеледиця, вітер східний 17 - 22 м/с, вночі місцями 25 м/с; місцями по області ожеледь, налипання мокрого снігу. Місцями по області ожеледь, налипання мокрого снігу. Снігові замети; на дорогах ожеледиця, сніговий накат. Вітер східний, 17 - 22 м/с, вночі місцями 25 м/с. Температура повітря вночі 4 - 9° морозу, вдень 0 - 5° морозу.

Читайте також: Негода на Харківщині: знеструмлення в районах та перемети. Оновлюється

Микола Мельник