Під час пожежі у Харкові евакуйовано 18 мешканців будинку. Фото

Фото: ДСНС Фото: ДСНС
Пожежа сталася 6 квітня, близько 04:00, на проспекті Гагаріна у 9-поверховому житловому будинку.

В результаті загоряння сталося сильне задимлення, яке розповсюдилося сходовою кліттю на верхні поверхи, в результаті чого виникла реальна загроза життю мешканців під’їзду.

До рятування людей та ліквідації вогню було залучено близько 30 рятувальників та 8 одиниць техніки. Вогнеборці встановили 2 автодрабини та сформували 6 ланок газодимозахисників і почали видаляти дим зі сходової кліті, шукати мешканців будинку та виводити їх на свіже повітря.

За допомогою автодрабин з вікон квартир з 6-го по 9-й поверхи було евакуйовано 10 мешканців будинку, з яких 2 — діти. Сходами рятувальники вивели на вулицю ще 8 осіб, серед яких також 1 дитина.11 мешканців самостійно евакуювались під наглядом рятувальників.

На гасіння пожежі надзвичайники подали 2 пожежні стволи. Вогонь охопив одну з кімнат двокімнатної квартири на площі 25 кв. м. Під час обстеження житла на кухні було виявлено тіло загиблої жінки, 1937 року народження.

О 05:12 рятувальники локалізували пожежу, а вже о 06:30 — повністю ліквідували її. Причина виникнення займання з’ясовується.

Читайте також: З’явився підозрюваний у нещодавньому підриві банкомата. Фото

Микола Мельник