Під Харковом дитина «замінувала» власну школу

ФОТО:mobcompany.info ФОТО:mobcompany.info
За вчинок сина відповідатимуть батьки.

6 червня близько 19:00 до служби «102» надійшло повідомлення про закладення вибухівки в навчальному закладі  по вулиці Шевченка у  Люботині. 

Як повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області, за вказаною адресою виїжджали працівники слідчо-оперативної групи місцевого відділення поліції, фахівці вибухотехнічного управління поліції. Усього експерти оглянули 800 кв. метрів приміщень та 1000 кв. метрів прилеглої території.

Правоохоронці евакуювали одну людину.

У результаті  жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин правоохоронці не виявили.

Як з'ясувалося, зробив неправдиве повідомлення про замінування 9-річний учень цієї ж школи, який наразі знаходиться на відпочинку у літньому таборі, розташованому в іншій області України.

Інформація про цей випадок зареєстрована у Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Люботинського відділення поліції. Нині вирішується питання щодо притягнення батьків хлопчика до адміністративної відповідальності за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поліція Харківщини нагадує, що зараз тривають літні канікули, тож  більшість часу діти залишаються без належного нагляду дорослих. Щоб зробити відпочинок дітей максимально безпечним, необхідно постійно приділяти увагу їх дозвіллю, адже через свою активність та власну необережність вони можуть потрапити у неприємні ситуації.

Читайте також: Вступна кампанія-2019 на Харківщині: що треба знати про нововведення

 

Автор: Максим Грек