Приватні охоронці побили та пограбували чоловіка

Фото: YouTube Фото: YouTube
Як повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області, у листопаді 2016 року двоє чоловіків — водій та охоронець приватного агентства — прибули на службовому автомобілі за викликом до одного із закладів відпочинку у Харкові, де відвідувач бару, будучи напідпитку, відмовлявся покинути приміщення.

Охоронці вивели клієнта на вулицю і запропонували довезти його додому, на що чоловік погодився та сів в автівку.

Обравши малолюдне місце, охоронці змусили чоловіка вийти з машини, при цьому водій бризнув в обличчя жертви газ з аерозольного балончика та збив з ніг. Грабіжники забрали у потерпілого понад 6 тисяч гривень та золотий ланцюжок вартістю 10 тисяч гривень і, покинувши чоловіка на вулиці, зникли з місця події.

Апеляційний суд області задовольнив вимоги прокуратури Харківської області, скасувавши рішення першої інстанції, та ухвалив новий вирок стосовно двох працівників однієї з приватних охоронних фірм, які визнані винними за ч. 2 ст.186 КК України (грабіж, вчинений за попередньою змовою групою осіб).

За словами начальника управління прокуратури області Тетяни Сотнікової, 41-річному водію-охоронцю призначено 4 роки позбавлення волі, його 26-річному напарнику — 4 роки позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки.

Довідка:

Суд першої інстанції присудив обом охоронцям по 4 роки позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки. Однак прокуратура оскаржила це рішення в апеляційній інстанції і домоглася більш жорсткого покарання для охоронців-грабіжників, повідомили у прокуратурі Харківської області.

Читайте також: Уночі під Харковом горіла електростанція. Відео

Микола Мельник