Спалах гепатиту під Харковом: кількість хворих зросла

Фото: Health-ua.org Фото: Health-ua.org
Станом на 30 жовтня серед мешканців смт. Андріївка Балаклійського району продовжують реєструватись випадки вірусного гепатиту.

Всього зареєстровано 17 хворих, у тому числі 9 — із сімейних вогнищ (одна сім’я – 4 хворих, одна сім’я – 3 хворих, одна сім’ї – 2 хворих).

Дев’ять хворих продовжують лікування в інфекційному відділенні КЗОЗ Балаклійської районної ради «Балаклійська центральна клінічна районна лікарня», вісім — виписані у задовільному стані. Лабораторно діагноз гострий вірусний гепатит А підтверджено у 14 хворих.

Продовжується огляд та лабораторне обстеження контактних осіб за місцем проживання, навчання та роботи захворілих, подвірні обходи з метою активного виявлення хворих. Про це повідомили у Харківському обласному лабораторному центрі.

На підставі рішення протоколу позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Балаклійської районної державної адміністрації (№9 від 24.10.2017) проведено дезінфекцію води громадського та індивідуального колодязів.

На час проведення епідеміологічного розслідування, встановлення причин та факторів передачі інфекції, населенню рекомендовано продовжувати вживати кип’ячену питну воду.

Серед населення району продовжується проведення санітарно-роз’яснювальної роботи щодо профілактики вірусного гепатиту А.

Протиепідемічні заходи тривають.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта