Сутички біля ринку Барабашово: до поліції забрали 53 особи - ФОТО, ВІДЕО

Сьогодні, 27 лютого, у Харкові біля ТЦ “Барабашово” сталися масові зіткнення. Лунала стрілянина, вибухи, горіла вхідна арка на ринок.

Як повідомили у Нацполіції Харківської області, сутички сталися між приватними підприємцями та охоронною агенцією. Як розповіли очевидці, невідомі особи в камуфляжі застосували піротехніку та сльозогінний газ, а також підпалили вхідну арку на ринок.

Як розповів начальник ГУНП у Харківській області Валерій Сокуренко, поліцейські вилучили гумові кийки, газові балончики. Також установлюється, який вид зброї було застосовано під час конфлікту.

Окрім того, до відділу поліції доставлені 53 особи, яких наразі опитують слідчі. За попередніми даними, від  сльозогінного газу постраждали п’ятеро громадян та керівник територіального підрозділу поліції.

Як передає Суспільне, директор Центру екстреної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта повідомив, що три людини отримали легкі травми і відмовилися від госпіталізації. Ще двох з опіками рук і ніг медики доставили в опіковий центр.

Для забезпечення публічного порядку та безпеки громадян на території торговельного центру знаходяться наряди поліції, слідчо-оперативні групи, спецпризначенці й вибухотехніки.

Інформацію за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років. Триває огляд місця події та встановлення осіб, причетних до протиправних дій. Вилучено речові докази, які будуть направлені на експертне дослідження. Фахівці вибухотехнічного управління жодних вибухонебезпечних предметів не виявили.

Читайте також: У Харківській області не вистачає патрульних поліцейських

Автор: Тамара Кіч