У центрі Харкова підірвали позашляховик. Відео

Подія сталася 25 грудня між 06.00 та 07.00 на вулиці Культури, в районі будинку № 15.

Про це повідомляють ЗМІ Харкова з посиланням на власне джерело у правоохоронних органах. За інформацією ЗМІ, власник автомобіля, почувши вибух, вийшов з будинку та викликав правоохоронців. Поліцейські, які прибули до місця події, виявили під автомобілем ще кілька вибухових пристроїв, схожих на гранати.

Фото: Depo.Харків 

Оновлено 13.10:

Інформація про те, що на вулиці Культури стався вибух, надійшла до Шевченківського відділу поліції 25 грудня близько 08:48.

За вказаною адресою виїхали керівництво Головного управління Національної поліції в Харківській області та Шевченківського відділу поліції, експерти вибухо-технічного управління та слідчо-оперативна група. Про це повідомили у ГУНПУ в Харківській області.

В ході огляду місця події встановлено, що вибухом пошкоджено передню частину позашляховика. Також незначні пошкодження отримали сім автомобілів, які були припарковані поруч. Постраждалих немає.

На теперішній час проводяться заходи щодо встановлення усіх обставин події. Речові докази вилучені та направлені на експертизу.

Факт події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне ув’язнення.

Слідчі дії тривають. Подробиці та обставини встановлюються.

Микола Мельник