У Харківській області блокували канал постачання кокаїну. Фото

Фото: facebook/Владислав Абдула Фото: facebook/Владислав Абдула
Співробітники СБУ викрили діяльність транснаціонального організованого угруповання торговців кокаїном. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник прес-центру управління СБУ в області Владислав Абдула.

За його словами, в ході операції оперативники спецслужби встановили, що наркоділки організували контрабандні поставки з однієї з країн Європи кокаїну, який збували в Україні великими партіями. Товар ввозився до України кур’єрами. Правоохоронці задокументували кілька фактів збуту зловмисниками кокаїну та психотропу екстазі.

Співробітники СБ України затримали у Харкові одного з учасників угруповання під час збуту чергової партії наркотиків за тридцять тисяч євро. У наркоділка вилучено три поліетиленові пакети з кокаїном загальною вагою понад триста грамів.

Фото: facebook/Владислав Абдула

За інформацією правоохоронців, роздрібна вартість усієї вилученої під час спецоперації партії наркотиків за цінами «чорного ринку» становить майже півтора мільйона гривень.

Слідчими СБУ здійснюється кримінальне провадження за ознаками ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів в особливо великих розмірах) та ст. 307 (збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Наразі затриманому оголошено підозру в скоєнні злочину, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання.

Микола Мельник