У метро розлито ртуть: рятувальники перекрили вхід до станції. Фото

Фото: Telegram ХХ Фото: Telegram ХХ
Подія сталася 3 липня, близько 18.30, у Харкові, на станції метро «Перемога» Олексіївської лінії.

За попередньою інформацією, один з пасажирів розбив у переході станції метро ємність із речовиною, схожою на ртуть. Про це повідомив речник обласного управління ДСНС Ігор Лупандін, — передає UA: Харків.

Станом на 19.00 рятувальники перекрили частину підземного переходу для проведення демеркуризації.

Фото: Telegram ХХ

У прес-службі Харківського метрополітену повідомили, що з технічних причин вестибюль № 2 на станції метро «Перемога» Олексіївської лінії тимчасово закритий для входу і виходу.

Подробиці та обставини події встановлюються.

Оновлено 3 липня, 21.15

3 липня о 18: 45 на номер «101» надійшло повідомлення про те, що у переході станції метрополітену «Перемога», чоловік випустив з рук колбу в якій знаходилось приблизно 15 г ртуті. До місця виклику було направлено групу хіміків аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС, відділення рятувальників на автоцистерні 32-ї пожежно-рятувальної частини Шевченківського райвідділу та відділення гірничорятувальних робіт у складі 13 чоловік особового складу. Про це повідомили у ДСНС. 

По прибуттю до місця події було встановлено, що на підлозі переходу метрополітену було розлитj ртуть. Перехід з одного боку було закрито для вільного пересування пасажирів. Хіміки-рятувальники спільно з групою гірничорятувальних робіт провели збір ртуті механічним способом, після чого обробили підлогу розчином хлорного заліза.

Надалі протягом години проводились контрольні заміри концентрації парів ртуті у повітрі. О 21: 07 хв. перехід метро «Перемога» було відкрито. Затримки руху не було. Станція метрополітену працювала в штатному режимі.

З 21:07 вестибюль № 2 станції метро «Перемога» Олексіївської лінії працює в штатному режимі, для входу і виходу, — повідомили у прес-службі харківської підземки. 

Микола Мельник