Харківщина станом на ранок 6 лютого: основні події

06.02.2023 08:54 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 6 лютого.

Як повідомив «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • На Слобожанському напрямку під ворожим вогнем опинилися райони населених пунктів Стрілеча, Нескучне, Тернова, Стариця, Огірцеве, Бударки і Рублене Харківської області.
  • На Куп’янському Піщане, Іванівка, Кучерівка, Кислівка і Котлярівка.
  • Протягом 5-6 лютого 2023 року підрозділи ДСНС здійснили 17 оперативних виїздів, серед них: 6 – на ліквідацію пожеж, 2 з яких спричинені обстрілами з боку рф, та 1 – для проведення аварійно-рятувальних робіт.
  • Уранці 5 лютого загарбники завдали ракетних ударів по Київському району міста Харків. Як наслідок – частково зруйновані конструкції 4-го та 5-го поверхів п’ятиповерхової будівлі одного з корпусів вищого навчального закладу, а також частково пошкоджені чотириповерхові житлові будинки. Окрім того, виникло декілька осередків горіння на загальній площі близько 50 кв. м, однак о 10:50 усі пожежі були ліквідовані. Попередньо, на місці події постраждало 4 особи. Як повідомив очільник ХОВА Олег Синєгубов, наразі в лікарні перебуває 54-річна жінка в стані середньої тяжкості, решта постраждалих мають легкі ушкодження та лікуються амбулаторно.
    З вогнем боролися 60 чоловік особового складу ДСНС та 11 одиниць пожежно-рятувальної техніки, в аварійно-рятувальних роботах брали участь 34 чоловіки особового складу і 9 одиниць рятувальної та інженерної техніки.
    Аварійно-рятувальні роботи після ракетного обстрілу, Харків, 5 лютого
    Наслідки влучання ракети в ВНЗ Харкова, 5 лютого
  • Сапери вилучили та знешкодили 49 вибухонебезпечних предметів. Протягом доби вони обстежили близько 2000 кв. м на території Золочівської громади, Куп'янського та Чугуївського районів області.
  • Загалом з 8 вересня 2022 року піротехніки обстежили 1896 га території, 253 км автомобільних доріг, 784 км ЛЕП, 157 км залізничних колій та 189 км газопроводів, де виявлено та знешкоджено 50 386 одиниць ВНП.
  • Жителі міста Ізюм отримали 7 т питної води.

Нагадаємо, нещодавно в ХОВА розповіли, що окупанти накопичують сили та маневрують на кордоні з Харківщиною. Військові армії рф не залишають спроб захопити Харків та знову зайняти звільнені території області.

Нагадаємо також, у Харківській області стартував набір до «Гвардії Наступу». До лав штурмових бригад кличуть вмотивованих та патріотичних жителів регіону, які братимуть участь у звільненні тимчасово окупованих територій.

Автор: Юлія Гнатченко