67 доба війни: у Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на Харківщині

01.05.2022 07:52 Новини
Генштаб ЗСУ розповів про оперативну обстановку в Харківській області станом на 6:00 1 травня.

На сьогоднішній день продовжується ведення повномасштабної збройної агресії проти України та наступальні дії у Східній операційній зоні.

Командування збройних сил російської федерації, для нарощування темпів наступу, продовжує вживати заходів з посилення ударного потенціалу своїх військ. Так, до прикордонних з Україною районів залізничними шляхами перекидається зняте зі зберігання у західному, центральному, східному військових округах та північному флоті озброєння і військова техніка.

Наразі зберігається ймовірність ракетних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури по всій території нашої держави з території республіки білорусь. Крім того, можливі провокації з боку агресора.

Щодо Слобожанського напрямку, то окупанти продовжують завдавати авіаційних ударів та вогневих уражень артилерією в Харкові. Повідомляється, що російські військовослужбовці проводять наступальні дії в напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. До того ж продовжують посилювати своє ударне угруповання. Так, до зазначених вище районів переміщено до 300 одиниць озброєння і військової техніки, а також прибуло близько 1000 мобілізованих осіб з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. З метою протиповітряного прикриття наступаючих військ у чотирьох визначених районах ворог розгорнув два зенітно-ракетні дивізіони озброєних ЗРК “Бук-М2” та ЗРК “Тор-М”.

Автор: Юлія Гнатченко