Яку гуманітарну допомогу надає Олексіївська громада

21.03.2022 12:13 Новини
Фото: Олексіївська сільська територіальна громада Фото: Олексіївська сільська територіальна громада
Олексіївський сільський голова Анатолій Страхов розповів про те, як розподіляється гуманітарна допомога в громаді та що саме можуть отримати мешканці.

21 березня очільник Олексіївської сільської ради Анатолій Страхов на своїй фейсбук-сторінці докладно розповів, як розподіляється гуманітарна допомога між тимчасово переміщеними особами та жителями громади.

За минулі дві доби громада отримала гуманітарну допомогу, яка наразі розподіляється по старостинських округах відповідно до категорій населення.

Анатолій Страхов інформує, що першочергово допомогу отримують ті мешканці, які приїхали з територій, де відбуваються бойові дії. А саме:

- сім'ї з дітьми віком до 3-х років;

- одинокі особи похилого віку;

- багатодітні родини.

Після цього її можуть отримати багатодітні родини громади та ті мешканці, які мають дітей віком до 3 років.

Що саме вони можуть отримати:

- дитяче харчування;

- дитячі та дорослі засоби гігієни;

- деякі продукти харчування;

- теплий одяг та ковдри.

«Зазначену допомогу можна отримати в офісі старости кожного старостинського округу; у с. Олексіївка — в адмінбудівлі сільської ради; по селах В. Бишкин та Єфремівка — буде доставка до адмінцентрів цих населених пунктів», – пише Страхов.

Він також повідомив, що ситуація в Олексіївській територіальній громаді залишається стабільною. Був випадок займання очерету, який удалося швидко ліквідувати за допомогою працівників ДСНС.

Автор: Юлія Гнатченко