На зв'язку: американський штат Юта підключається до допомоги постраждалим громадам Харківщини

23.10.2023 23:31 Новини
Фото: пресслужба ХОВА Фото: пресслужба ХОВА

Основні напрямки співробітництва – спільний розвиток освіти, підприємництва та відновлення пошкоджених і деокупованих населених пунктів Харківщини.

Представники штату Юта, США, і Харківської обласної військової адміністрації в онлайн-режимі обговорили перспективи, як от укладання меморандумів про співпрацю з американськими містами, передає медіа «Слобідський край», посилаючись на інформацію ХОВА.

У зустрічі взяли участь очільники Куп’янської, Чугуївської міських та Печенізької селищної військових адміністрацій. Модератором онлайн-зустрічі з представниками штату Юта був заступник начальника ХОВА Євген Іванов. 

– Ми розуміємо, якої великої шкоди зазнали ваші міста внаслідок збройної агресії. Тому ми готові допомагати вам у відбудові житлового фонду, підприємств, а головне – у поверненні мирного життя, – зазначила мер міста Вайн'ярд Джулія Фулмер.

– Щиро дякуємо за допомогу, яку надає нашій країні американський Уряд та народ. Задля посилення дружніх відносин та співпраці шукаємо міста, які могли б встановити побратимські відносини із постраждалими населеними пунктами Харківщини і мали змогу двостороннього розвитку, – зазначив Євген Іванов.

Ми писали про те, що деокупованим громадам області для забезпечення роботи органів влади на місцях надійшла допомога, оскільки військові рф знищили або викрали звідти комп'ютерну техніку.

Нагадаємо, Німеччина передала 5 мікроавтобусів рятувальникам Харківської області.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.