Циркуни: на дачі зараз їздити небезпечно

14.04.2023 17:50 Новини

У деокупованих громадах Харківської області розмінування території – одне з першочергових завдань. Тож місцевих жителів просять бути обережними і не ходити на кладовища або до лісу, бо там ще не працювали сапери. З початком весни виникла ще одна проблема.

Як розповів медіа «Слобідський край» начальник Циркунівської сільської військової адміністрації Микола Сікаленко, зараз багато дачників збираються приїхати та перевірити свої будинки. Наразі це не на часі, бо дуже небезпечно.

 – Зрозуміло, що прийшла весна, стало тепліше. Люди, в яких є дачні будинки в нашій громаді, хочуть приїхати та подивитися, що сталося з їхнім майном. Можливо, його треба поновити або відремонтувати. Тим більше, що вже не треба брати дозвіл – проїхати можна вільно. Але дуже прошу всіх цього не робити. І у Циркунах, і у Руських Тишках багато території не перевірено, тож ніхто не знає, які вибухонебезпечні предмети там залишилися. Військова адміністрація отримує зараз дуже багато заяв від місцевих жителів на перевірку їхніх дворів та ділянок. То як можуть бути впевненими, що у них на ділянках безпечно, люди, які давно не виїжджали на свої дачі? Бережіть своє здоров’я та життя і краще не ризикуйте, – каже Микола Сікаленко.

Нагадаємо, що з Циркунів запустили перший за час війни маршрут до Харкова. Багатодітній родині з Циркунів допоможуть відновити будинок.

Також нагадаємо, що на Великдень людей просять не скупчуватися біля храмів.

Головні новини Циркуни та інших населених пунктів громади читайте на нашому сайті.

Автор: Марія Іващенко