Великдень на Харківщині: людей просять не скупчуватися біля храмів

14.04.2023 15:49 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Під час Великодня змін комендантської години не буде, у Харківській області вона триватиме з 23:00 до 05:00.

Напередодні Великодня начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов провів засідання з представниками Ради Церков та релігійних організацій, на якому також були присутні керівники правоохоронних органів, повідомляє «Слобідський край».

«За дорученням Офісу Президента нам всім потрібно докласти максимум зусиль, щоб Великодні свята пройшли спокійно. Під час освячення великодніх кошиків не варто допускати великого скупчення людей. Тому обряди необхідно здійснювати оперативно», – зазначив Олег Синєгубов.

Біля кожної церкви в області та місті Харків будуть чергувати наряди поліції. Правоохоронці закликають людей під час відвідування церков мати при собі документи.

«Вкотре просимо громадян бути обережними та пильними, особливо в деокупованих громадах. І дотримуватись усіх вимог та заборон, про які ми попереджаємо. Такі заходи здійснюються виключно для безпеки населення», – говорить начальник Національної поліції у Харківській області Володимир Тимошко.

Олег Синєгубов також зауважив, що мешканцям області потрібно пам’ятати про заборону відвідування певних кладовищ Харківщини.

«Ви можете провести роз’яснювальну роботу та порадити людям не приходити на кладовища, які раніше були під окупацією. На жаль, чи не щодня ми фіксуємо випадки підриву людей на деокупованих територіях», – каже начальник ХОВА.

Раніше ми писали, що через високу мінну небезпеку на деяких територіях Харківської області під час Великодніх свят заборонено відвідування кладовищ.

Раніше повідомлялося, що весною через мінну небезпеку кількість постраждалих може зрости.

Нагадаємо, росіяни дуже щільно замінували Харківську область. Наразі на масштабне розмінування не вистачає спеціальної техніки та підрозділів.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Автор: Ксенія Карпенко