«Цього тижня маємо хороші новини з Харківщини», – Зеленський

08.09.2022 10:21 Новини
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ, Харківська обласна прокуратура Фото: Генеральний Штаб ЗСУ, Харківська обласна прокуратура
Що зараз відбувається у Харківській області – розповіли Президент України Володимир Зеленський, начальник ХОВА Олег Синєгубов та інші.

Протягом доби росіяни завдали 5 ракетних ударів по Харкову. Цієї ночі, з 7 на 8 вересня, під обстрілом опинилися Холодногірський та Салтівський райони міста. Так, у Холодногірському районі ракета влучила в адміністративну будівлю одного з підприємств, що призвело до її повного знищення. В Салтівському районі сталося влучання на територію виробництва. Попередньо, удар здійснювався ракетами типу С-300 з території бєлгородської області. Постраждалих унаслідок події немає.

 


На теренах області загарбники обстріляли населені пункти Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Богодухівського районів.

  • На Чугуївщині внаслідок обстрілу села Іванівка поранено двох чоловіків 45 та 63 років.
  • У селі Безруки, що на Дергачівщині, через влучання ворожого снаряда виникла пожежа в господарчій споруді та гаражі на загальній площі 150 кв. м. Поранень дістали 74-річний чоловік та 71-річна жінка.
  • Серед поранених також опинилися троє мешканців Ізюмського району, серед них 2-річна дитина. Стан усіх постраждалих – середній.

На лінії зіткнення кожного тривають запеклі бої, але цей тиждень виявився особливо плідним для наших захисників.

«Цього тижня маємо хороші новини з Харківщини. І, думаю, кожен громадянин відчуває гордість за наших воїнів. Зараз ще не час називати ті чи інші населені пункти, в які повертається український прапор. Але час сказати слова подяки 25-й повітряно-десантній бригаді, 92-й окремій механізованій бригаді та 80-й десантно-штурмовій бригаді за хоробрість і героїзм, проявлені під час виконання бойових завдань», – наголосив у своєму зверненні Президент України Володимир Зеленський.

Загалом за добу ЗСУ відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Питомник, Григорівка та Руські Тишки. Рашисти спробували йти в наступ у районі села Дібрівне, Барвінківської громади, але отримали відсіч.

Під ворожий вогонь за добу потрапили Уди, Дементіївка, Борщова, Великі Проходи, Черкаські Тишки, Руські Тишки, Байрак, Старий Салтів та Перемога.

Автор: Юлія Гнатченко