Генштаб: росіяни декілька разів штурмували мирне село на Куп’янському напрямку

31.10.2023 07:26 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

У Харківській області Збройні Сили України за добу відбили 2 ворожі атаки ворога, коли той намагався штурмувати мирне село. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

На Куп’янському напрямку Харківщини – в зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» – війська рф вели штурмові дії в районі населеного пункту Синьківка, де наші захисники відбили 2 атаки противника. Авіаційних ударів зазнали Стогнії, Петропавлівка, Сенькове та Першотравневе.

За добу в Україні відбулося 36 бойових зіткнень. Агресор завдав 7 ракетних та 90 авіаційних ударів, здійснив 82 обстріли з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах – їх було атаковано близько 110 у Харківській, Чернігівській, Сумській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях.

За даними Генштабу, у ніч проти 31 жовтня росіяни атакували країну 2 ударними БпЛА типу «Shahed-136/131» та 1 керованою авіаційною ракетою Х-59. Усі ворожі безпілотники знищила протиповітряна оборона.

Нагадаємо, учора командувач Сухопутних військ ЗСУ повідомив, що ситуація на сході України залишається складною. Особливу активність російські окупанти проявляють у районі Куп'янська, де намагаються просунутися вперед одразу на кількох напрямках. Раніше він зазначав, що загарбники намагаються прорвати оборону українських військ, щоб вийти безпосередньо до Куп'янська – з подальшим його блокуванням та оточенням.

Ще раз нагадуємо, що триває евакуація жителів прикордонних громад Куп’янського району. Всіх евакуйованих забезпечать безоплатним проживанням, гуманітарною допомогою та медичною підтримкою. Також буде надано допомогу в оформленні довідки ВПО та відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Анна Хливнюк