Голова Харківської обласної ради розповіла про ситуацію на Харківщині на сесії Ради Європи

22.03.2022 14:30 Новини
Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко виступила на Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи, в якому вона брала участь у складі жіночої делегації представників регіонів України.

Про це повідомляє фейсбук-сторінка Харківської обласної ради.

Конгрес пройшов 21 березня в Страсбурзі.

Перше питання сесії Конгресу стосувалося війни росії проти України.

— Харків та Харківська область  — один з тих регіонів, які безжалісно знищуються. На Харківщині багато людей, які говорять російською, але мислять, як українці. Війна як ніколи згуртувала всіх громадян України. І вони вірять у свою перемогу, —  сказала Єгорова-Луценко.

Також голова Харківської обласної ради розповіла про масштаб руйнувань Харкова та області від російських обстрілів та про викрадення голів громад російськими окупантами.

Крім того, вона наголосила на тому, що всі депутати ХОР одноголосно підтримали звернення із закликом Президента України Володимира Зеленського закрити небо над Україною.

— Якщо ми хочемо зупинити загибель мирного населення України, щоб не постраждали від російської агресії ближчі країни Європи, маємо всі разом приймати вольові сильні рішення, — підсумувала Єгорова-Луценко.

 
Автор: Олександр Манченко