Олег Синєгубов прокоментував можливий наступ росіян на Харків

21.06.2022 10:00 Новини
Ввечері 20 червня голова ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харківській області.

За останні дні російські військові посилили обстріли обласного центру та інших населених пунктів Харківщини. Так, обстріли міста Харкова фіксуються в проміжок часу між 23:00 та 00:00, але учора харків'яни зазнавали ударів протягом усієї доби.

За словами Олега Синєгубова, удари із систем РСЗО були зафіксовані в Київському, Шевченківському, Салтівському та Індустріальному районах Харкова. До того ж ворог завдає ударів по місту та області ракетами. Наразі є влучання в промислову зону, а також у заклади освіти. Будівлю одного з таких закладів зруйновано більш ніж на 40 %. У Салтівському районі зазнало обстрілу транспортне підприємство, де унаслідок воєнних дій виникла пожежа. Поранено одного працівника.

Крім того, ворог завдає ударів по Чугуєву, Лозовій, по Золочівській та Дергачівських громадах. Повідомляється, що за минулу добу загинули 3 людини: 65-річна жінка в Кутузівці, 61-річна жінка та 49-річний чоловік у Балаклії. Щодо Харкова, то там унаслідок денних обстрілів Індустріального району 2 людини поранено.

Але, незважаючи на постійну небезпеку, містяни продовжують повертатися до Харкова. За попередніми даними, у місті вже проживають близько 700 тисяч – а це майже половина харків’ян.

«Наголошую, що безпека у Харкові досить умовна, на вулицях перебувати все ще небезпечно, у будь-який час може прилетіли до будь-якого подвір'я. Необхідно дослухатися до сигналів тривоги та не перебувати без потреби на вулицях», – наголошує Олег Синєгубов.

Голова ХОВА не оминув і питання можливого наступу ворожої армії на Харків.

«Ми постійно фіксуємо накопичення та переміщення військ на кордоні з нашою областю і слідкуємо за ситуацією. Із 24 лютого ми чітко розуміємо, що Харків і область для ворога є принциповими, особливо враховуючи те, як ми його тут зустріли. І ми робимо усе можливе, щоб бути готовими до будь-яких сценаріїв, – розповідає Олег Синєгубов. – Я щодня зустрічаюся з нашими військовими і бачу, що в них вистачає і мотивації, і духу, і навичок, щоб тримати свої позиції та відсувати ворога подалі від Харкова»

Також він додав, що наші військові щодня завдають окупантам відчутних втрат.  Так, учора на Харківщині російські військовослужбовці намагалися атакувати бійців 92-ї бригади, але отримали відсіч. Українські захисники знищили 23 окупанти, поранивши ще 50, а також знешкодили 10 одиниць  ворожої техніки.

Оновлена інформація станом на ранок 21 червня:

Окупанти продовжували обстріли Київського, Індустріального, Салтівського та Немишлянського районів Харкова. По області окупанти обстрілювали Ізюмський, Чугуївський та Харківський райони. Загалом за добу по області 3 загиблих, 7 людей поранені. Наразі усім надається медична допомога.

На Харківському напрямку ворог зосередив зусилля на утриманні зайнятих рубежів, намагається не допустити виходу ЗСУ в тил російському угрупованню, що діє на Слов'янському напрямку. В районі Ізюма продовжуються бої, але там наші військові відбивають атаки ворога та надійно тримають свої позиції.

Автор: Юлія Гнатченко