Головні події Харківської області на ранок 11 березня

11.03.2023 09:02 Новини
Якою стала минула доба для Харківської області? Головні події регіону станом на ранок 11 березня 2023 року.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ 11 березня, по всій території України залишається значною загроза завдання ракетних ударів.

  • На Слобожанському напрямку окупанти обстріляли райони населених пунктів Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Амбарне, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне і Кам’янка.
  • На Куп’янському напрямку під вогневий вплив потрапили Гряниківка, Масютівка, Кислівка, Піщане і Крохмальне.

Внаслідок обстрілів села Вільхуватка Куп’янського району пошкоджено центр соціально-психологічної реабілітації дітей та школу. Зруйновано близько 10 приватних житлових будинків. Поранення отримав 54-річний чоловік, якого госпіталізували в стані середньої тяжкості. У Куп'янську ворожими обстрілами пошкоджено щонайменше 2 приватні житлові будинки і сталися пожежі.

 Біля села Діброва Ізюмського району 32-річний місцевий мешканець у лісі підірвався на міні «Пелюстка». Він госпіталізований з пораненням.

Ситуація з електропостачанням в області

  • Енергетики області продовжують працювати над відновленням енергосистеми, що отримала пошкодження через масовані російські обстріли. Вночі було заживлено 100 % абонентів міста Харків. Тривають роботи над відновленням руху міського електротранспорту.
  • В області без електроенергії залишаються 15 тисяч абонентів у місті Вовчанськ та селищах Старий Салтів та Слатине.

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 6 пожеж, одна з яких була спричинена ворожим обстрілом.

  • Близько 21:50, внаслідок влучання ворожого снаряда на територію приватного домоволодіння у місті Куп’янськ, виникла пожежа у господарчій будівлі.
  • Ще один ворожий снаряд, влучивши у приватний двір, пошкодив будинок, паркан і надвірні забудови. Постраждалих не виявлено.

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності поліція доставила для перевірки 7 осіб.

Піротехніками ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 81 одиницю вибухонебезпечних предметів.

Мешканцям міста Ізюма і селища Коротич Пісочинської громади рятувальники доставили 7,5 тонни питної води, а місту Харків – 2 тонни технічної.

Нагадаємо, у Харківській області цього року через потенційну мінну небезпеку планується засіяти 635 тисяч гектарів, що на 18 % більше, ніж минулого року.

У 2022 році в Харківській області зріс попит на робочі професії. Таких вакансій на ринку праці близько 70 %.

Нагадаємо також, 10 березня росіяни обстріляли село Вільхуватка Харківської області. Під вогонь потрапили ліцей, фермерське господарство та центр соціально-психологічної реабілітації дітей.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко